Norge mørkner rundt Therese Johaug

Tre dager med konkurranse gjenstår for stjernene i langrenn under vinter-OL. Sprintstafetten avgjøres onsdag hvor Sverige er storfavoritten til damelaget. Alt tyder på at sprintgull- og sølvvinnerne Jonna Sundling og Maja Dahlqvist stiller.

På norsk felt er det enda mer usikkert. Ingen av de norske kvinnene kom seg til finalen på sprint, noe som gjorde distansedronning Therese Johaug svært viktig for sprintstafetten.

– Det ville ikke vært noen stor smell om han kjørte. Vi er forberedt på dette. Vårt utvalg endres ikke, sier den svenske internasjonale sjefen Anders Byström.

Sen melding fra Norge

Tanken var at Norge skulle avsløre deres formasjon i Kina mandag morgen. Men dette skjedde ikke.

Ved halv ett-tiden om morgenen meldte kommunikasjonssjef Gro Eide at pressekonferansen var utsatt til tirsdag. Den nye tilnærmingen innebærer at Norge vil presentere sin tropp timer etter Sverige.

Et taktisk grep studert av Norge?

– Jeg er ikke direkte overrasket. Det er gøy å spille noen taktiske kamper, men det spiller ingen rolle for oss. Vi tror på oss selv. Vårt valg om å fortelle laget på tirsdag handler om at jentene får hvile i dag. Det er ikke mye taktikk fra vår side, sier Anders Byström.

Landslagssjefen mener at uttakene av lag fra andre nasjoner ikke påvirker valgene til Sverige.

Vi tror på hvem vi starter. Uansett hva Norge, Russland eller andre stiller opp. Det spiller ingen rolle, sier Byström.

William Poromaa gjeldende for sprintstafetten

Sverige har også sjanse til medalje fra herresiden. Etter sitt monstrøse løp under søndagens stafett, åpnet William Poromaa noe uventet for å løpe sprintstafetten.

Det kan godt skje, ifølge landslagssjef Anders Byström.

– Diskusjoner pågår. Det kan absolutt være mulig. William imponerer stort her under OL, sier Byström.

Den eneste uroskyen foran onsdagens sprintstafett er frosten som rammet OL-feriestedet Zhangjiakou. Løpet avgjøres på kvelden, da er kjøleeffekten på det meste 25 minusgrader.

– Jeg skulle gjerne sett konkurransene flyttet til begynnelsen av dagen. Vi har ikke tatt kontakt med det internasjonale skiforbundet ennå, men det kan være tilfelle, sier Anders Byström.


FOR Å VITE MER: Dagens OL – program for mandag 14. februar

FOR Å VITE MER: Hele programmet for OL i Beijing • Svensk TV-program og tider

TV: Johaugs oppfordring til Frida: «Hun dro hjem»

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.