Så blir Victoria och Daniels framtid – kungahuset forteller

Vilken deilig vår det blir!
Nå står det klart at kronprinsessan Victoria og prins Daniel får fint främmande i begynnelsen av maj.
Kronprins Haakon og kronprinsessan Mette-Marit av Norge kommer till Sverige.

D.et norsk kronprinsparet er personlige venner till Victoria, 44, og Daniel, 48, og det blir spennende for kronprinsessparet å få ta emot sine gjester. Besøket markerar de nära och goda relationerna mellan Norge och Sverige, samt mellom de norska och svenska kungahusen, skriver hovet på sin hjemmeside.

Det offisielle besøket blir omfattende med to dager i Stockholm og i tillegg kommer den norske delegasjonen ved besøk i Göteborg.

LÄS ON: Drottning Elizabeths fina hyllning till svärdottern Camilla

Kronprinsessan Victoria og prins Daniel har en spennende vår foran mr. Bilde: TT

Det norske kronprinsparet åtföljs av utrikesminister Anniken Huitfeldt52, næringsminister Jen Christian Vestre35, samt en större näringslivsdelegation.

Målet med det offisielle besøket, som er mellom 2: a til 4: e maj, er å styrke forretningssamarbeidet mellom våre to land, med fokus på at fremtiden må være varig og kunnskapsbad – ekstra stoffer som ligger i hjertet.

Och også kronprins Haakon48, vil få sitt lystmäte då andre ämnen som tas opp under besøket er kunstig intelligens, smart samfunn, bioekonomi, helse og velferdsteknik samt ren energi og grønn omstilling.

LÄS ON: Kronprinsessan Marys oväntade present på 50-årskalaset

I maj kommer kronprinsessparets nära vänner kronprins Haakon och Mete-Marit på besøk. Bilde: Foto: Johan Hellström / Kungl.Hovstaterna

Og for kronprinsessan blir det ekstra interessant når havs- og miljøfrågor lyfts fram i samband med besøk i forskningsmiljøer i både Stockholm og Göteborg.

Programmet virker nästintill specialdesignat for alle kungligheterna då kronprinsessan Mette-Marit48, kan se framemot programpunkterna kring fremme av kultur og kreative næringar.

Bland annet gjennomføres ett besøk till Kulturhuset i Stockholm, hvor et branschmøte om svensk og norsk barn- og ungdomslitteratur har rom, samt SPACE med fokus på digital kultur innen dataspel, musikk og e-sport.

LÆS ONS: Prinsessan Madeleines dramatiska blixtbesök i Sverige

Det blir deilig for Victoria å få tilbake sin venninne Mette-Marit. Bilde: TT

Og både kronprinsparet og kronprinsessparet er engasjert i spørsmål rörande ungdom samt spørsmål kring utenforskap. Som en del av programmet gjennomføres et besøk til Fryshuset i Stockholm.

Det blir deilige dager i maj og for ekstra hyggelig er at kronprinsessan Mette-Marit har mulighet til å komme trots at hun dras med slike jobbiga helseproblem.

LÆS ONS: Kronprinsessan Victoria på raskt oppdrag ute i naturen
LÄS ON: Kungens överraskning till fotbollskungen Zlatan
LÄS ON: Prinsessan Birgittas fantastiske 85-årskalas

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.