Pulsar Termokamera hjelper norske ambulanser med å redde liv | Avtale

Norsk fjernsyn viste også hvordan leger fra Norsk Luftambulanse, den norske ambulansetjenesten, brukte disse optiske apparatene i sitt arbeid. Pulsar Accolade 2 LRF XP 50 Pro-kikkerten, kjøpt fra redningsmenn, er utstyrt med en svært følsom varmesensor som sikrer høy oppløsning i mørket og under vanskelige værforhold. Redningsfolk som bruker kikkert kan se den minste forskjell i temperatur – dette er viktig hvis folk går seg vill i de kalde fjellene og kroppstemperaturen begynner å avkjøles.

«Vi er begeistret for å bidra til utviklingen av livreddende produkter. Pulsar-produktene er utstyrt med den nyeste teknologien for å hjelpe deg med å se objekter under de tøffeste værforholdene. Bildesensoren av profesjonell kvalitet til Accolade 2 LRF XP 50 Pro med 640×480 @ 17µm-teknologi tilbyr eksepsjonelle sansefunksjoner. En standard 1,8m høy gjenstand kan oppdages selv på en avstand på 1800m i fullstendig mørke. Og i termografi Laseravstandsmålerne integrert i monokulæren og kikkerten oppdager objekter opptil 1 kilometer unna og lar avstanden bestemmes med en nøyaktighet på omtrent 1 meter, sier Rytis Buračas, markedsdirektør i Yukon Advanced Optics Worldwide.

Termiske kameraer brukes i redningsaksjoner så vel som i opplæring av frivillige og unge fjellreddere. Nordmennene kjøpte 19 slike enheter fra litauiske selskaper, ett for hvert tilgjengelig helikopter.

Norsk Luftambulanse planlegger å teste andre produkter under utvikling i Litauen: Helion 2 XP 50 Pro termisk kamera, som skal monteres foran på helikopteret. Pulsars kikkert i Norge brukes også av andre nødetater, som Norges Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

Ifølge R. Buračas, takket være innovative teknologier, er denne termiske optikken mye brukt, ikke bare av redningstjenester, spesialstyrker, men også av forskere, fjellklatrere som observerer dyr, natur og andre som ikke har direkte sikt eller som jobber i svært dårlige forhold vær. Pulsar termisk kikkert er også ofte kjøpt og brukt av seilere, turgåere og naturelskere.

Yukon Advanced Optics Worldwide, en produsent av Pulsar- og Yukon Advanced Optics-merkede optiske enheter, er en pioner innen sivil termisk bildebehandling, med eksport til mer enn 70 land rundt om i verden. Det meste av høyteknologisk utstyr ble solgt i USA og Europa.

2021 På begynnelsen av 1800-tallet kunngjorde selskapet en utvidelse til Daugavpils. Latvia er allerede det åttende utviklingslandet i Yukon Advanced Optics Worldwide-gruppen. Konsernet opererer også i Hviterussland, Russland, Storbritannia, USA, Kina og Ukraina. Selskapets hovedkontor er i Vilnius.

«Pressemelding» betyr et nyhetsbrev opprettet og distribuert av nyhetsbyråer, juridiske personer og enkeltpersoner om nyheter om tjenester, produkter, selskaper eller institusjoner og så videre. Ved beslutning om publisering av innhold tar UAB 15min hensyn til informasjonens relevans, samfunnsnytten og allmennhetens interesse. UAB «15min» er ikke honorert for publisering av dette innholdet. Redaksjonen forbeholder seg retten til å endre, forkorte, integrere og slette lenker og titler som finnes i teksten.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.