Prospektrapport: Den norske forsvarsspilleren Bjorgvik-Holm forfølger hockeydrømmen

Kun åtte norskfødte spillere tilpasset seg NHL og to av dem hadde på seg den blå trøya.

Espen Knutsen var en av de første suksessrike spillerne for Blue Jackets, og brøt inn på banen i lagets første sesong og scoret 108 poeng på 188 kamper med laget.

Han er nummer to gjennom tidene i NHL-kamper spilt mellom norske spillere og Ole-Kristian Tollefsen er tredje. Den solide forsvareren skøytet 145 kamper i Columbus og scoret 273 straffeminutter for Blue Jackets i 2006-09.

Og hvis Ole Julian Bjorgvik-Holm får viljen sin, blir han ikke bare den niende nordmannen som spiller i ligaen, han blir også den tredje blåjakken. Valget av den femte runden av Blue Jackets i 2020-draften er en stor forsvarsspiller med en fordel, og som bare 19 år gammel har han ikke bare spilt profesjonell hockey i hjemlandet, men har også skøytet i den øverste ungdomsligaen i verden og han spilte også i AHL.

Video: Bjorgvik-Holm blir med i Pipeline Pod!

Det er en imponerende start for en som vokste opp i et land hvor det er mye større sannsynlighet for at noen blir en stjerne i ski eller hurtigløp enn i hockey.

«Vi er en nasjon for vinter-OL, vil jeg si», sa Bjørgvik-Holm i den siste utgaven av Pipeline Podcast. «Hockey er ikke så veldig stort i Norge, men jeg var veldig heldig da jeg vokste opp ved siden av en skøytebane og foreldrene mine tok meg med meg. Jeg begynte å gå på skøyter hver fredag ​​og ble forelsket i spillet fra jeg var tidlig.»

Å tape på ski er hockeyens gevinst, ettersom Bjorgvik-Holm allerede har en imponerende CV som inkluderer 16 kamper med Cleveland Monsters, Blue Jackets «major minor league affiliate, for en sesong siden.

I tillegg, i 2019-20, så vel som i år, skøytet Bjorgvik-Holm med Mississauga fra Ontario Hockey League, og ga en liten kamp (en 5-27-32 linje på 111 kamper over to sesonger) og noen knurring med 129 minutter straff. I år endte Steelheads på fjerde plass i OHL Eastern Conference og står for øyeblikket fast med Barrie i en serie med tette åpningsrunder.

Så hvordan endte en som vokste opp i Oslo opp med et av de beste ungdomslagene i verden? Bjorgvik-Holm flyttet til USA i 2018 for å spille for Colorado Thunderbirds, et toppnivå AAA-program som produserte NHL-spillere som Seth Jones, Jaccob Slavin og Troy Terry, og hans opprinnelige idé var å få eksponering. og spille hockey på college.

Det endret seg etter at en utmerket første sesong med Thunderbirds fikk interesse fra de beste barneshowene, og Bjorgvik-Holm – som opprinnelig forpliktet seg til å spille college-hockey ved DI college ved Denver Power Plant – måtte plutselig vurdere alternativene sine da Mississauga valgte ham i OHL Importutkast.

Jeg husker det som om det var i går, sa Bjørgvik-Holm. «Det var en vakker sommerdag, og jeg ble oppringt av agenten min som sa: «Du kom inn i OHL-draften og ble draftet av Mississauga Steelheads». De måtte vite om jeg kom eller ikke, så det varte i et par timer og jeg hadde en samtale med familien min, agenter og alt, og vi kom til den konklusjonen at Mississauga Steelhead var der jeg skulle spille hockey. neste år.

«Det var en slags overraskelse. Jeg hadde allerede snakket med agentene mine, men det var ikke noe alvorlig … jeg bare nøt sommeren og forberedte meg på en ny sesong, og på et øyeblikk endret jeg retning.» .

Det fungerer for Bjorgvik-Holm så langt, siden han har fått erfaring på det høyeste nivået de fleste tenåringer kan spille på. Han er også et allerede dekorert medlem av det norske landslaget, og tjente som kaptein for U20-laget ved den nylige juniorverdensturneringen og spiller også for hele landslaget ved verdensmesterskapet i 2021.

Når det gjelder Blue Jackets er Bjorgvik-Holms primære kontakt med laget spillerutviklingsdirektør Rick Nash, og trenger du å vite mer om organisasjonen er det ikke vanskelig å finne noen å snakke med.

Jeg visste faktisk at Espen Knutsen og Ole-Kristian Tollefsen hadde spilt for organisasjonen, sa han. «De tok kontakt og sa det var hyggelig nok at jeg ble valgt av Columbus. Det er fint å ha noen å snakke med om organisasjonen. Hvis jeg hadde spørsmål, visste jeg at jeg kunne kontakte dem og spørre om råd.»

Og mens Bjorgvik-Holm fortsatt er i utvikling, er det planen hans å følge i fotsporene til de tidligere CBJ-spillerne og gjøre inntrykk i organisasjonen før heller enn senere.

«Jeg ønsker å slå laget neste år,» sa han. «Det kan være litt rart å si, men forventningene mine er høye, og jeg skal gjøre alt som trengs for å komme meg gjennom.»

Monstre som avslutter sterkt

Det var ikke en morsom hjemkomst for Monsters – laget tapte syv av åtte i begynnelsen av april – men forrige helg var et par kamper minneverdige for laget.

Først scoret Cleveland en 4-2-seier over Rochester lørdag kveld, så kom laget tilbake dagen etter og tok en 2-0-seier over amerikanerne ved å score tre seire på fire kamper.

I åpningen av hjemmeserien mot Amerks tok Cleveland gjengjeld for et underskudd på 2-0 i den første perioden og tok 4-2-seieren. Trey Fix-Wolansky begynte å score med sitt 14. mål for året i det første, deretter paret Tyler Sikura det med mål nr. 14 for å utligne kampen i den andre. Roman Ahcan scoret vinneren senere i perioden og Justin Scott la til et tomt mål for å krydre opp. Ahcan avsluttet med to poeng, Robbie Payne hadde et par assist og Cam Johnson gjorde 32 redninger.

Søndagens oppfølging av Rocket Mortgage FieldHouse ble minneverdig for Linden Marshall, et nytt monster og en profesjonell rookie som gjorde 38 redninger i sin første AHL-avslutning. Marshall, en 23-åring som tilbrakte mesteparten av året med å spille college-hockey med RPI, var på kamp da laget scoret mål fra Thomas Schemitsch og Owen Sillinger, som har scoret for tredje gang siden han ble med på laget.

Med 27-34-8-5 er Cleveland ute av kampen for spill etter sesongen og sist i North Division. Monsters har to kamper igjen av sesongen, inkludert den siste kampkampen i Lehigh Valley i kveld. Cleveland vil da runde av sesongen med en hjemmekamp lørdag kveld mot Grand Rapids.

Oppdateringer av prospektet
  • Det magiske støvet eller hva som førte Mikael Pyythiä inn i en av de varmeste to-månedersperiodene i verden kan til slutt ha forsvunnet. Valget av fjerde runde av Jackets i 2020-draften avsluttet den ordinære sesongen med TPS i Finland med 15 mål på 19 kamper, og scoret deretter åtte ganger til i de to første rundene av sluttspillet da laget slo HIFK og Ilves til videre i Liiga mesterskapsserien. Men så langt har Pyyhtiä blitt holdt utenfor resultattavlen i tittelserien for TPS, som befinner seg i et 3-1-hull mot Tappara til tross for 19 skudd på mål på fire kamper så langt fra kantspilleren. Kamp 5 spilles på torsdag.
  • På den annen side, kanskje James Malatesta tok den magiske eliksiren fra det finske ekstraordinære. Valget av den femte runden i 2021 har vært ustoppelig i nyere tid med QMJHLs Quebec, og noterte en april å huske med 11 mål og 14 poeng på 11 kamper. Dette gir Malatesta 27-24-51 på 65 kamper med tre kamper å spille i Remparts ordinære sesong.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.