Produksjonen av ubemannede kampvogntårn vil begynne ved HSW

Huta Stalowa Wola forbereder seg på å starte masseproduksjon av 30 mm fjernstyrte tårnsystemer, som skal brukes i kampkjøretøyer, kunngjorde Polska Grupa Zbrojeniowa

I de kommende årene vil ZSSW-30-tårnene være utstyrt med Rosomak pansrede personellbærere på hjul og de nye Borsuk-beltet infanteri-kampkjøretøyer utviklet av HSW. De nye tårnsystemene bruker det innenlandske brannkontrollsystemet, som opererer med hunter-killer-funksjonen (som lar sjefen og skytteren uavhengig spore to forskjellige mål samtidig). Brannslokkingssystemet ble utviklet av et konsortium bestående av Huta Stalowa Wola SA og WB Electronics.

ZSSW-30, resultatet av samarbeid mellom statlig og privat industri, er et av våre viktigste produkter, hvis implementering er planlagt for de polske væpnede styrkene i nær fremtid – sa PGS-president Sebastian Chwałek, sitert i PGZ-uttalelsen. «Hærens behov for ZSSW-30-tårnene er betydelige og inkluderer ikke bare enheter som bruker APC på hjul, men også det nye Borsuk Infantry Fighting Vehicle, som vi for tiden forbereder for pre-serie produksjon.» la han til.

PGZ understreket at for å fremskynde produksjonsprosessen, har HSW «begynt å bygge forsyningskjeder for nøkkelkomponenter og underenheter». «Det var blant annet bestillinger av et parti Bushmaster Mk 44 kanoner fra produsenten av denne løsningen: Northrop Grumman. Samtidig pågår det forberedende arbeid for å etablere service- og produksjonspotensialet, som vil muliggjøre produksjon av utstyr i mengder etterspurt av kunden, inkludert polonisering av noen komponenter «- understreket gruppen.

Vi er allerede klare til å produsere polske komponenter som er viktige fra synspunktet til ZSSW-30, som optoelektronikk, fremdrift, kontroll og stabiliseringssystemer, samt kommunikasjons- og brannkontrollsystemer, som er resultatet av implementeringen av arbeidsutviklingen – sa HSW-president Bartłomiej Zając. «Alt dette vil garantere både entreprenøren og, fremfor alt, departementet for nasjonalt forsvar, sikkerheten til systemforsyningen, selv i versjonen for NBPWP Borsuk,» la han til.

ZSSW-30 er bevæpnet med en 30 mm Bushmaster Mk 44 / S kanon, et 7,62 mm maskingevær og en dobbel Spike-LR anti-tank rakettkaster. PGZ-leverandører er involvert i prosjektet, inkludert PCO SA med ansvar for optoelektronikk, Zakłady Mechaniczne Tarnów SA som leverer hjelpeutstyr og Rosomak-selskapet fra Siemianowice, involvert i å forberede kjøretøyet for integrasjon med et ubemannet tårn. Det er også andre polske selskaper blant leverandørene.

Les også: STH: anbud på entreprenøringeniør for bygging av jernbanelinjer

PAP / mt

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.