Politikeren gikk mot partilinjen – «endret uforståelig»

Mange ventet like mange stemmer da den nye statsministerens avstemning fant sted mandag. Men når de ble satt sammen, stemte 173 av M-, KD-, SD- og L-plassene av de 174 plassene mot Magdalena Andersson.

Venstres stortingsrepresentant Nina Lundström valgte å trykke gult og derfor å avstå.

– Beklager. Vi skal spille sammen og sammen, og vi gjorde det på onsdag. Denne personen har forandret seg på en uforståelig måte. Det er samme formasjon og samme logikk, synes jeg, så det er trist, sier Johan Pehrson.

Ifølge Pehrson hadde Nina Lundström før avstemningen informert ledelsen om at hun hadde endret seg.

– Det var ingen glimt fra klar himmel. Men det er begredelig og trist likevel, sier Johan Pehrson.

Vi gikk mot partiet i sommer

Det er ikke første gang at Nina Lundström har valgt å gå mot linjen til det liberale partiet. Også ved statsministerens avstemning i sommer om Stefan Löfven Lundström trakk seg, som tilhører Stockholms läns valgkrets og er fast medlem av miljø- og jordbrukskomiteen.

På bloggen sin skriver Nina Lundström at hun valgte å stemme gult, blant annet for å oppfylle løftet som ble gitt til sine velgere før valget i 2018 om ikke å samarbeide eller styre med Sverigedemokraterna.

«Avstemningen handler om å vurdere om presidentens forslag kan tolereres. Jeg ser ikke noe annet realistisk alternativ i denne vanskelige parlamentariske situasjonen,» skriver Lundström.

Han stiller ikke til valg

Han bestemte seg også for ikke å stille til valg neste år.

«Jeg har valgt å ta konsekvensen av å overholde løftene og valgprinsippene. Så jeg stiller ikke i det hele tatt ved neste valg. Til tross for stor oppslutning blant medlemmene i regionen. Jeg har forlatt interne verv for å gi styrene en sjanse til å forme bevegelsen.valg basert på det nye veivalget», skriver Lundström.

Lundströms gule stemme hadde ingen betydning for utfallet av statsministerens avstemning. Totalt 176 riksdagsmedlemmer løslot Magdalena Andersson, mens 173 medlemmer stemte rødt.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.