Polen – Norge. Rekruttereren roser polakkene. «Vi ønsker å holde dette nivået»

– Allerede tirsdag, etter kampen med Tyskland, klokken to om morgenen, begynte vi å sette ulike alternativer for kampen med Norge. Det vil avhenge av resultatene av testene (for koronavirus – PAP), som ble gjentatt onsdag. Vi har allerede hatt møter med spillerne, samt individuelle intervjuer, og vi vil prøve å gjennomføre disse planene senere på banen, sa treneren i en video lagt ut på nettsiden til det polske håndballforbundet.

En vanskelig drøm å oppnå er – ifølge ham – å jobbe som et team.

– Den største lykken som kan skje oss er om vi kunne bruke alle spillerne i de neste kampene. Men jeg begynte å fantasere … Jeg vil gjerne se laget kjempe som i de tre foregående kampene, ikke gi opp, slite med motgang. Vi må holde dette nivået, sa han.

I mellomtiden – forklarer treneren – er ikke de første diagnosene til Bartłomiej Bis, skade i starten av tirsdagens kamp mot Tyskland (23:30), for optimistiske. På sin side avhenger Maciej Gębalas deltakelse fortsatt av koronavirustestresultatene. På den annen side kommer den roterende Dawid Dawydzik inn igjen.

– Dawydzik vil kunne sitte på hotellet etter mer enn en uke og trene i rommet på gulvet, endelig være med på treningen og bevege seg på dansegulvet – sa Rombel.

Da han kom tilbake til nederlaget med det tyske laget, understreket han nok en gang at situasjonen på banen var sterkt påvirket av ikke-sportslige problemer.

– Resultatet av siste kamp var preget av ting som skjedde utenfor forelesningssalen, også utenfor hotellet, og ikke på banen. Jeg snakker om koronavirustestene. Antallet fravær midt i forsvaret vårt var så stort og så vondt for oss at vi spilte under svært vanskelige forhold. Jeg mener ikke at hvis vi hadde spilt i en optimal formasjon så hadde vi vunnet, for det er for forenkling og et skadelig utsagn for tyskerne som spilte en perfekt kamp. Men uten tvil ville vi ha flere muligheter og flere alternativer å spille. Vi ville være en mer likeverdig partner i dette møtet – avsluttet han.

Med Norge – bronsevinner i forrige EM, samt viseverdensmester fra 2017 og 2019 – spiller de polske spillerne torsdag klokken 20.30. De neste rivalene i den ordinære runden blir: Sverige (21.1.), Russland (23.1.) Og Spania, som forsvarer tittelen (25.1.).

De to beste lagene fra gruppe I (bestående av A, B og C) og II (D, E, F) får tilgang til semifinalene.

Kampen om bronsemedaljen og finalen – 30. januar i Budapest.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.