Podcast SZ «On the Point» – Nyheter fra 14. oktober 2021 – Politikk

Skolen har startet igjen. Men det er fortsatt korona-pandemien. Men leksjonene blir undervist på nytt i klasserommet i stedet for på skjermen. Dette er også muliggjort av de nye profesjonelle luftfiltrene som mange skoler har kjøpt.

Det var i hvert fall håpet da de føderale og statlige myndighetene bestemte seg for å bruke 700 millioner euro på disse filtrene. Det er imidlertid uklart om filtrene virkelig er bedre enn vanlig ventilasjon. Spesielt én vitenskapsmann ønsker å ha oppdaget dette: fysikeren Christian Kähler. «I de fleste studier undersøker den at enhetene faktisk filtrerer de fleste av disse små partiklene ut av luften. Men det er ikke spesielt diskutabelt. Hvis du virkelig vil svare på spørsmålet om hvor gode luftfiltre er, må du stille to spørsmål. på den ene siden: er de virkelig bedre enn ventilasjon gjennom vinduer og på den andre siden: forhindrer disse luftfiltrene virkelig infeksjoner til slutt? Og herr Kähler har ingen enkle svar, sier Berit Uhlmann, SZ-redaktør i kunnskapen. I «On the Point» snakker han om hva som burde vært gjort.

Andre nyheter: blodig handling i Norge, motstand mot valg i Berlin.

Slik abonnerer du på vår nyhetspodcast

«Al punto» er SZ-nyhetspodcasten med dagens viktigste temaer. Podcasten vises mandag til fredag ​​klokken 17.00. Du finner alle episodene på sz.de/nachrichtenpodcast. Ikke gå glipp av en episode og abonner på lydtilbudet vårt, for eksempel på: iTunes, Spotify, Deezer, Lyd nå eller i din favorittpodcast-app. I denne teksten forklarer vi hvordan du lytter til podcastene våre. Du finner alle våre podcaster på: www.sz.de/podcast.

Har du spørsmål eller forslag? Så skriv til oss: podcast@sz.de.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.