Ortoma signerer eksklusive distribusjonsrettighetsavtaler i Japan

Orthoma signerer en avtale med Johnson & Johnson KK om eksklusive distribusjonsrettigheter i Japan av Ortoma Treatment Solution for hoftekirurgi. Dette er den første avtalen selskapet inngår med en global strategisk partner. Avtalen inkluderer muligheten til å utvide partnerskapet til andre globale markeder.

Ortoma er leverandøren av Ortoma Treatment Solution (OTS), som inkluderer OTS hofteplanen og OTS hofteguiden for preoperativ planlegging, intraoperativ navigasjon og postoperativ oppfølging av kirurgiske prosedyrer for implantater. OTS-plattformen er et AI-assistert kirurgisk system for forbedret nøyaktighet, effektivitet og kirurgiske resultater.

Johnson & Johnson KK er en leverandør av medisinsk utstyr. Johnson & Johnson KK tilbyr Depuy Synthes-produkter, inkludert hofteprotese, på det japanske markedet. OTS Hip Plan kan brukes med Depuy Synthes hofteimplantater tilgjengelig på det japanske markedet.

«Jeg er veldig fornøyd med muligheten til å bringe OTS for hofteprotesekirurgi til det japanske markedet med en stor bransjeledende partner. Vi ser frem til å støtte Johnson & Johnson KK for en vellykket lansering av OTS-plattformen. Ortoma er overbevist om at våre tilbud differensierer medisinske løsninger for pasienter i det japanske markedet«, sier Linus Byström, administrerende direktør i Ortoma AB.

Avtalen inkluderer de kommersielle vilkårene for de eksklusive distribusjonsrettighetene i Japan for OTS for hoftekirurgi, inkludert OTS Hip Plan og OTS Hip Guide-produkter. Avtalen gjelder i utgangspunktet for en periode på syv år. Johnson & Johnson KK og andre datterselskaper i konsernet har rett til å forhandle om utvidelsen av det strategiske partnerskapet til andre kirurgiske områder i Japan og andre globale markeder.

Johnson & Johnson KK vil klinisk evaluere produktene i løpet av en innledende pilotperiode i 2022, som partene har blitt enige om. Hvis det er tilfredsstillende, vil Johnson & Johnson KK fortsette å lansere produkter på det japanske markedet. Vurderingen vil bli gjort etter registrering i Japan av gjeldende regulatoriske godkjenninger for de relevante OTS-produktene. OTS Hip Plan har allerede godkjenning fra myndighetene i Japan. Johnson & Johnson KK har rett til å si opp avtalen to år etter myndighetsgodkjenning.

Etter pilotperioden vil inntektene fra det strategiske partnerskapet være en kombinasjon av faste avgifter, årlige programvarelisensavgifter og forbruker- og serviceavgifter. Ortoma vil være ansvarlig for vedlikehold av OTS for hoftekirurgi i Japan gjennom en lokal tredjepartsorganisasjon. «Selv om vi ikke kan kvantifisere fremtidige inntekter til dette strategiske partnerskapet, er de første indikasjonene på interesse fra ledende kirurger på det japanske markedet med tillitsier Linus Byström.

«OTS Hip Plan og OTS Hip Guide vil tillate kirurger å forbedre nøyaktigheten av hoftekirurgi. Det vil komme alle pasienter, leger og det japanske helsesystemet til gode«, sier Gunnar Németh, styreleder i Ortoma.

Avtalen ble fremforhandlet med bistand fra MedWorld Advisors, et internasjonalt strategisk konsulentfirma i M&A-spørsmål. MedWorld ga Ortoma råd om de strategiske målene og om gjennomføringen av kontrakten mellom partene.

Ortoma – Forbedret ytelse

Denne informasjonen er informasjonen som Ortoma AB (publ) er forpliktet til å offentliggjøre i henhold til EUs markedsmisbruksforordning. Informasjonen ble sendt, ved hjelp av følgende referanser, for publisering 21. desember 2021 kl. 20:05 (CET).

For mer informasjon vennligst kontakt:

Administrerende direktør Linus Byström, e-post: info@ortoma.com

Statsminister Gunnar Nemeth, e-post: info@ortoma.com

Følgende vedlegg er tilgjengelig for nedlasting:
Ortoma_PM_211221_Ortoma signerer avtaler for eksklusive distribusjonsrettigheter i Japan

Se hele pressemeldingen og andre nyheter fra dette selskapet Cision Nyheter.
Vil du bli sett med nyhetene dine på Di.se?
Les mer om publikasjonen på Di.se


Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.