OL Live: ROC tar imot Norge om laggull for menn | Ap-sport

BEIJING (AP) – Det siste om Beijing vinter-OL:


Russerne satte olympisk rekord i skøytelaget for menn for å gå videre til gullfinalen mot den regjerende mesteren i Norge.

ROC-laget til Daniil Aldoshkin, Sergei Trofimov og Ruslan Zakharov vant en spennende semifinale mot USAs verdensrekordholdere. De krysset streken på 3 minutter og 36,62 sekunder, og brøt den olympiske rekorden på 3:37,08 satt for fire år siden av nordmennene.

Den amerikanske trioen Ethan Cepuran, Casey Dawson og Emery Lehman tok kort ledelsen midtveis i løpet av åtte runder, men russerne beholdt en liten ledelse det meste av veien. Amerikanerne kom i mål på 3:37,05, og forbedret også sin tidligere olympiske rekord, men god nok til å vinne en plass mot Holland i et løp senere på tirsdag om bronsemedaljen.

Når det gjelder kvinner, vil regjerende olympisk mester Japan møte Canada for gullmedaljen. Nederland møter ROC om bronse.


Den regjerende olympiske mesteren i Japan kom til finalen i skøytelaget for kvinner.

Trioen Ayana Sato og søstrene Miho og Nana Takagi vant enkelt semifinalen mot det russiske laget. De går videre til gullkonkurransen senere tirsdag mot Canada.

Kanadierne tok ut et nederlandsk lag som inkluderte gullmedaljevinnerne Irene Schouten og Ireen Wust. Nederlenderne møter det russiske laget om bronsemedaljen.


Su Yiming ga vert Kina sin andre gullmedalje på Big Air Shougang, parret Eileen Gu med et fantastisk skue foran fans på det fornyede stålverket og vant landets førstepremie i olympisk snowboard.

Den 17 år gamle barneskuespilleren som ble pilot fulgte hans uventede sølv i slopestyle – han ville ha tatt gull hvis det ikke var for en feil i dommen – ved å bli med Gu for å sementere sin kjendisstatus med et big air-gull.

Forrige uke vant Gu konkurransen for beste freestyle skitriks med sitt siste hopp, og feiringen brøt kort det kinesiske sosiale medienettstedet Weibo.


Kamila Valievas advokater sier at den russiske kunstløperen mislyktes i en dopingprøve før OL på grunn av narkotikaforurensning som bestefaren hennes tok.

IOC-medlem Denis Oswald sier at en del av 15-åringens forsvar er «forurensning med et produkt som bestefaren hennes tok».

Argumentet ble presentert under høringen i idrettens voldgiftsrett sent søndag kveld. CAS-dommere avgjorde mandag at Valieva kan konkurrere i kvinnenes individuelle arrangement til tross for at hun testet positivt for et forbudt hjertemedisin.

Selv om han kan skate, vil etterforskningen fortsette i flere måneder og kan bli fratatt medaljer senere. Hun hjalp det russiske laget med å vinne gull forrige uke og er en favoritt i kvinnenes arrangement som starter tirsdag.

Valieva og hennes følge skal etterforskes av det russiske antidopingbyrået etter OL. Selv om den russiske etterforskningen klarerer henne, vil dommen sannsynligvis bli anket.

Oswald, en veteran idrettsadvokat som har etterforsket dopingskandalesakene i Sotsji-OL på vegne av IOC, sier Valievas advokater «har presentert elementer som har reist noen tvil om hans skyld».

CAS-juryen nevnte flere grunner for å tillate henne å gå på skøyter, inkludert hennes mindreårige status, den potensielle skaden på karrieren og forsinkelsen i å informere Russland om den positive testen, fra en prøve tatt 25. desember.

Selv om hun vinner en medalje til, har Den internasjonale olympiske komité kunngjort at det ikke vil bli delt ut medaljer i stevnene der Valieva rangerer før etter hele etterforskningen.


Den eneste skiløperen som har slått Sofia Goggia i nedoverbakke de siste to sesongene har slått Sofia Goggia igjen ved å vinne OL-gull i turneringen ved lekene i Beijing.

Corinne Suter, en 27 år gammel sveitsisk skiløper som skadet begge beina i starten av sesongen, passerte Goggia med 0,16 sekunder.

Goggia skadet venstre kne for omtrent en måned siden, men klarte likevel å ta ledelsen i nesten et halvt sekund. Han utløste et langt brøl etter å ha krysset linjen og kysset deretter et kamera.

Goggia har dominert nedstigningen de siste sesongene og ville vært favoritten hvis ikke for å ha blitt skadet under en super-G i Cortina d’Ampezzo for mindre enn en måned siden. Den 29 år gamle italieneren rev delvis et leddbånd i venstre kne og pådro seg et lite brudd i det beinet, sammen med skade på senen.

Goggia hadde vunnet de siste åtte verdenscupløpene han avsluttet, en rekke påfølgende seire som begynte i desember 2020. Men Suter vant det siste løpet før OL.

Mikaela Shiffrin, som ikke fullførte sine første løp i noen av de to åpningsarrangementene sine, endte på 18. plass, 2.49 bak Suter.


Den regjerende olympiske mesteren USAs curlinglag slo Sveits 7-4 og var nær en sluttspillplass.

John Shusters lag er på fjerdeplass etter sin fjerde seier, med kamper igjen mot de to nederste lagene i tabellen, Italia og Danmark. Seks seire ville garantert gi 2018-gullvinnerne en plass i semifinalen, og fem kan til og med være bra nok.

Sveitserne ledet 4-2 etter seks mål før amerikanerne (4-3) scoret tre på rad. De hentet to poeng på det syvende med den siste steinledelsen kjent som hammeren, og stjal deretter et poeng på åttende og niende da Sveits holdt ledelsen.

Regjerende sølvmedaljevinnere (7-0) Sverige forble ubeseiret med en 8-3 seier over Danmark i morgenøkten. Storbritannia (5-1) er på andreplass og Canada (5-2) har slått Kina 10-8 og beholder tredjeplassen.

Amerikanerne gikk inn på dagen uavgjort med Sveits og Russland, som tapte for Norge 12-5.


Regjerende mester Sofia Goggia vil ikke vinne det andre OL-gullet på rad i utfor for kvinner.

Italieneren tok ledelsen kort tid etter at Mikaela Shiffrin fullførte sitt løp, men Corinne Suter endte foran Goggia. Shiffrin var på 17. plass med rundt halvparten av rytterne fortsatt på vei.

Tredje var italienske Nadia Delago.

29 år gamle Goggia ble skadet under en super-G i Cortina d’Ampezzo forrige måned. Hun rev delvis et leddbånd i venstre kne og pådro seg et lite brudd i det beinet.

Suter ville bli den første kvinnen siden Lindsey Vonn som samtidig hadde OL- og verdensmesterskapet i utfor.


Firemannsstafetten i skiskyting som er planlagt til tirsdag klokken 17.00, er utsatt til klokken 14.30 på grunn av de eksepsjonelt kalde temperaturene på Zhangjiakou National Biathlon Stadium.

Under stafetten går skiskytterne tre runder og skyter to ganger, noe som betyr at de vil tilbringe 20 til 30 minutter i kulden på banen, i tillegg til tiden de skal bruke på å vente på tur. De risikerer også forfrysninger på hendene, da avtrekkerfingrene er eksponert når du skyter.

Klokken 11 var temperaturen på stadion 1,4 grader Fahrenheit (minus 17 grader Celsius) og var forventet å synke til minus 4 grader Fahrenheit (minus 20 grader Celsius) innen klokken 18. Dette betydde at løperne ville møte farlige forhold. .

Det var lufttemperaturene og tok ikke hensyn til vinden, som blåste i nesten 8 km/t. Den iskalde vinden gjør at den faktiske temperaturen føles nærmere minus 22 grader Fahrenheit (minus 30 grader Celsius).


Eileen Gu tok hjem enda en medalje på lekene i Beijing med en andreplass i skikonkurransen for kvinner i slopestyle. Det betyr at hun fortsatt kan bli den første actionidrettsutøveren som vinner tre medaljer på de samme vinterlekene.

Gus bud på nok en gullmedalje ble motarbeidet av Mathilde Gremaud. Den sveitsiske fristilløperen vant arrangementet på en veldig kald og tåkete dag da temperaturene svingte rundt minus 5 grader Fahrenheit (minus 20 Celsius). Kelly Sildaru fra Estland tok hjem bronsen.

Gu, den 18 år gamle amerikanske freestyleren som konkurrerer for morens Kinas opprinnelsesland, vant den store flykonkurransen forrige uke. Han stiller også i halfpipe-konkurransen.

Gu på åttendeplass etter to løp brukte et flott siste løp for å komme seg til pallen. Hun klarte ikke å fange Gremaud, som fikk 86,56 i sitt andre heat.


Anna Gasser fra Østerrike vant sin andre olympiske gullmedalje på rad i snowboard big air for kvinner.

30 år gamle Gasser holdt et felt i sjakk med en gjennomsnittsalder på 21, inkludert 20 Zoi Sadowski Synnott fra New Zealand, som i forrige uke vant landets første gullmedalje noensinne ved landets vinter-OL i slopestyle. Sadowski Synnott tok sølv tirsdag.

Kokomo Murase fra Japan fikk bronsen med et par på 1080-tallet Great Shougang of the Air. Det var den første OL-medaljen for 17-åringen.


Starten på alpinrennet for kvinner under Beijing-lekene ble forsinket med minst 30 minutter på grunn av vinden.

En time før starten av løpet slo vinden rundt 15 mph (rundt 25 km/t), med vindkast over 25 mph (40 km/t) på toppen av bakken.

Temperaturen var minus 5 grader Fahrenheit (minus 20 grader Celsius).

Regjerende mester Sofia Goggia starter den 13. umiddelbart etter Mikaela Shiffrin av USA.

Utfor herrene, som skulle åpne alpinkonkurransen 6. februar, ble utsatt til dagen etter på grunn av vinden.


Eileen Gu krasjet i sitt andre heat og falt til åttende i finalen i skikonkurransen for kvinner i slopestyle ved lekene i Beijing.

Mathilde Gremaud fra Sveits tok ledelsen etter to av de tre løpene. Kelly Sildaru fra Estland er på andreplass og amerikanske Maggie Voisin på tredje.

Gu snudde for mye på tredje spor og falt på snøen. Hun fikset hjelmen før hun gikk på ski.

Gu, den 18 år gamle amerikanske freestyleren som konkurrerer for morens Kinas opprinnelseslandhan prøver å erobre den andre gull av disse vinter-OL. Han vant gullmedaljen i big air forrige uke. I slutten av denne uken vil han også delta i halfpipe-konkurransen.


Russisk kunstløper Kamila Valeva hun sier hun er glad, men utslitt etter at en utmattende dopinghøring endte med tillatelse til å gå på skøyter under lekene i Beijing.

15-åringen fortalte den russiske statskringkasteren Channel One at de siste dagene har vært svært vanskelige for henne.

«Jeg er glad, men jeg er følelsesmessig sliten,» sa hun i kommentarfeltet mandag kveld.

Valieva er gullfavoritten i kvinnekonkurransen sammen med de russiske lagvenninnene Alexandra Trusova og Anna Shcherbakova. Konkurransen starter med det korte programmet tirsdag kveld, Beijing-tid, og fortsetter med gratis skate torsdag.

Det vil ikke være noen prisutdeling hvis Valieva ender blant de tre beste da Den internasjonale olympiske komité frykter at hun fortsatt kan bli utestengt for en mislykket narkotikatest fra 25. desember. Den testen ble ikke avslørt før senere vant laggull med den russiske olympiske komité forrige uke.


Andre AP vinter-OL: https://apnews.com/hub/olimpiadi-invernali Og https://twitter.com/AP_Sports

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.