Etter en brann på en viktig fabrikk i Tyskland, advarer den om et nytt slag mot det globale databrikkeunderskuddet

Flammene brøt ut søndag ved en fabrikk i Berlin, Tyskland, eid av ASML Holding. Selv om det er lite kjent for allmennheten, er det nederlandske selskapet verdens største leverandør av fotolitografisystemer og den eneste avanserte ultrafiolette (EUV) maskinen. Disse enhetene overfører elektriske kretser til silisiumbrikker og lager databrikker som brukes av Apple, IBM og Samsung. I tredje kvartal i fjor solgte ASML Holding slikt utstyr for 5,2 milliarder. EUR.

Verden har ingen databrikker på grunn av overlappende problemer, inkludert pandemier, handelskriger, tørker og snøstormer. Alt dette ble kronet av en enestående og rask periode med etterspørselsvekst: Bare i januar 2021 nådde brikkesalget rekordhøye 40 milliarder dollar.

Kapasiteten til halvlederfabrikker er begrenset, og å bygge nye er en enorm investeringsprosess som tar flere år. Mens halvlederselskaper konkurrerer i et forsøk på å øke produksjonen, signerer regjeringer kontrakter for å bygge lokale fabrikker for halvlederforsyning dersom ASML ikke er i stand til å levere alle de forventede fasilitetene, kan mangelen vare mye lenger. .

ASML Holding takket nei til å la seg intervjue, men sa i en pressemelding at det er for tidlig å rapportere skadeomfanget og om det vil påvirke produksjonen på noen måte. – Brannen ble slukket over natten, og heldigvis ble ingen personer skadet i hendelsen, heter det i rapporten. – «En detaljert studie og full evaluering vil ta flere dager.»Fotolitografisystemer brukes til fremstilling av databrikker. Foto av PaulRaats / ASML

Omdias teknologianalytiker Vladimir Galabov sier at noen produkter basert på ASML Holdings utstyr allerede var «skremt mangelfull.» Effekten av brannen vil avhenge av hva som ble skadet og om det påvirker mer avansert brikkeproduksjonsteknologi, som har vært mindre påvirket av dagens mangel, eller eldre utstyr.

«Når det gjelder litho maskinkomponenter som produserer toppmoderne brikker, kan situasjonen være mindre dyster. Hvis en brann har skadet komponentene som brukes i eldre brikker, er problemer uunngåelige, da det er et presserende behov for å øke produksjon av disse prosessorene.» , observerer Galabov.

«Vi starter 2022 med et stort uuttalt behov», sier han. «Hvis brannen er alvorlig og ASML ikke klarer å komme seg raskt, kan den måtte slite med en alvorlig mangel på halvlederforsyninger i et par år til.»

Kilder:

https://www.newscientist.com/article/2303316-fire-at-vital-tech-factory-could-worsen-global-computer-chip-shortage/

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-01-04/asml-keeps-part-of-berlin-manufacturing-site-closed-after-fire

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.