OL-duoen Almida de Val og Oskar Eriksson klare for mixeddoublefinalen i Gøteborg.

Det gjør også Therese Westman. Hun er datter av en av de beste curlingspillerne i verden gjennom tidene, den doble OL-gullvinneren Anette Norberg. Under gruppekampen i Gøteborg Mixed Doubles Cup i Gøteborg curlinghall, sammen med Robin Ahlberg, beviste han at følelsen for stein og is gikk i arv, og i likhet med Almida de Val og Oskar Eriksson fikk han fire seire på rad.

Etter initialen vant mot Danmark 9–3 og Italia 9–5, representert ved Stefania Constantini og Amos Mosaner, klare for OL, og onsdag slo de først Sveits 9–4 og erobret så nok en OL-skalp i form av det norske paret. Skaslien og Magnus Nedregotten, 8-5.

Klare tall hele veien for paret som tapte den svenske mesterskapsfinalen mot de Val og Eriksson tidligere i år.

– Jeg er glad det kommer flere. Gjenvekst i svensk curling er bra, sa Eriksson etter at duoen tok sin tredje strake seier ved å beseire den danske duoen Jasmin Lander og Henrik Holtermann 9-3.

Som i de to åpningskampene til konsortiet i OL-stil, gikk det sakte i starten, hvor svenskene lå under 2-0.

– Vi sa at vi måtte starte bedre denne gangen, men det gjorde det ikke, sa de Val som så viste klassen med et par gode remiser.

og tre i sjette runde avgjorde kampen.

Onsdag kveld fulgte en 5-1 seier over Daniela Rupp og Kevin Wunderlin. Sveitseren, nummer én i verden, underpresterte i Gøteborg.

I kvartfinalen torsdag møter Val og Eriksson estlenderne Marie Kaldvee og Harri Lill. Westman og Ahlberg møter Jenny Perret og Martin Rios fra Sveits.

Et annet favorittlag, Skottlands Jennifer Dodds og Bruce Mouat, er også i kamp for sluttspillet. Semifinaler og finaler avgjøres også torsdag.

Les mer: dette er Sveriges ukjente medaljehopp i OL

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.