NYHETER I MORGEN: Bilde som viser kraftige forlis • Advarsel: Det kan bli en rask koronabølge denne uken • Eksplosjon i boligbygg i Falkenberg | Nyheter

Bildet som viser den kraftige kollisjonen

Hva som nøyaktig skjedde er ennå ikke klart. Ifølge redningstjenesten ble Karin Høj, som er det minste skipet på 55 meter, truffet av det 90 meter lange skotske transportskipet som fløy over Karin Høj.

– Basert på bildene vi har sett, ser det ut til at det danske skipet er påkjørt. Skadene er tydelige, sier Angelica Anbring, nødvakt ved redningstjenesten.

Bildet viser skadene på Scot Carrier, som styrtet inn i det danske skipet.

Foto: JOHAN NILSSON NYHETSBYRÅ / TT / TT

Ifølge en kilde som fulgte hendelsen i sanntid fra en kommandobro på et nærliggende skip, mottok Sjø- og luftredningssentralen et varsel om en kollisjon av det havarerte skipet via en nødsender på Karin Høj. Sjøredningssentralen tok kontakt med Scot Carrier, som var nærmeste båt, og spurte om de visste noe.

– Da sier de at «de kan ha snublet over noe», sier kilden som fortsetter:

– Men Scot Carrier gikk bort fra ulykkesstedet. Det var først etter at Sweden Rescue beordret, eller de ikke kan bestille, men ba dem snu, at båten snudde.

Den svenske sjøfartsadministrasjonen ønsket i utgangspunktet ikke å kommentere Expressens opplysninger, men Maria Boman, redningsleder ved Sjø- og luftredningssentralen, bekrefter nå at det britiske skipet ikke meldte fra om å ha kollidert med det danske fartøyet på tidspunktet for fartøyet. kollisjon.

FOR Å VITE MER: Bildet som viser den kraftige kollisjonen

Advarsel: Det kan komme en kraftig oppgang denne uken

Ifølge den danske statens myseinstitutt kan omikron ta over hovedstadsregionen i løpet av en uke og i Norge vil de blant annet helt slutte å servere alkohol på puben for å bremse spredningen.

I Danmark er det bekreftet i overkant av 3400 tilfeller av sorten, i Norge er tallet nesten 1000. Men i Sverige identifiserte Folkehelsemyndigheten kun 51 tilfeller av varianten.

Mange eksperter mener det bare er et spørsmål om tid før det blir slik. Uppsala universitets infeksjonsprofessor Björn Olsen sa for litt over en uke siden at homicrons sannsynligvis ble spredt her.

Tove Fall, professor i molekylær epidemiologi ved samme universitet, er nå enig i vurderingen.

– Omikron redesignet virkelig spillefeltet i pandemien, på grunn av høy smitteevne og kort doblingstid, sier han til SVTs «Aktuellt».

Han viser til at antallet nye tilfeller av varianten er mer enn doblet på få dager i Danmark.

Ifølge Tove Fall kan rask spredning slå ut kurer, selv om omicron ville gitt mildere symptomer, som det er noen indikasjoner på.

– Dersom viruset skulle forårsake halvparten så mange sykehustilfeller som den forrige varianten, med en doblingstid på to til tre dager, ville den laveste risikoen forsinket innlastingen med kun tre dager.

FOR Å VITE MER: Advarsel: Det kan komme en kraftig oppgang denne uken

Kraftig eksplosjon i et bolighus i Falkenberg

Alarmen for eksplosjonen i en bygård i Falkenberg kom klokken to på natta før tirsdag. Politiet er på stedet og har sperret av et område i nærheten av bygget.

Det var en sprengladning, etter vår mening. Vi venter på bombesikringen som skal sikre at det ikke er mer eksplosivt materiale, så vi starter en teknisk etterforskning, sier Morten Gunneng, vakthavende ved Politiregion Vest i Hallands Nyheter.

Det er ingen opplysninger om at noen ble skadet i eksplosjonen. Foreløpig er det ingen klare spor etter mistanke.

Biler i nærheten ble også skadet i eksplosjonen.

– Nå er bombegruppen på vei til Falkenberg. De må sikre området som vi har sperret av slik at det ikke er andre ting som eksploderer. Når de er klare, vil kriminalteknikere gjennomføre en undersøkelse for å sikre eventuelle spor, sier Peter Adlersson.

FOR Å VITE MER: Kraftig eksplosjon i huset i Falkenberg
Inngangsdøren til bygningen blåst bort.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.