Nye data: Sverige har den høyeste dieselprisen i verden

Nok en økning av bensin- og dieselprisene ble gjort mandag av flere store selskaper. Prisen på bensin ble økt med 20 Öre til 19,44 SEK/l og prisen på diesel ble økt med 15 Öre til 21,72 SEK/l, blant annet hos Circle K.

Prisene ble også hevet to dager på rad forrige uke, både torsdag og fredag. Prisøkningene skyldes både økningen i prisen på råolje på verdensmarkedet og reduksjonsplikten, som gjør at bedriftene må blande en større andel fornybare kilder til fossilt brensel.

Svensken prisen på diesel er for tiden den høyeste i verden, ifølge en samling på nettstedet Globale bensinpriser og hvordan TT deltok. Gjennomsnittsprisen i verden er 10,63 SEK/l, men spredningen er enorm. Sverige har for tiden den høyeste dieselprisen i verden på 21,62 SEK/l ifølge nettstedet, etterfulgt av Hong Kong, Norge og Island.

Tanker i Danmark

Bilister i Danmark dieselførere som fyller drivstoff med 50 liter betaler 17,76 SEK/l så de kommer overens med nesten 200 SEK mindre enn i Sverige. For en bilist som kjører 1 500 km i året med en bil som trekker 5 l / 100 km, vil det være nesten 2 900 SEK mindre.

Noen svenske bilister som nå har muligheten velger å fylle bensin på dansk side i stedet. Prisene er lavere fordi den danske regjeringen ikke krever så høy andel fornybar energi i fossilt brensel.

– Det er mange svensker som tenker her. Det er en stor feil å måtte betale så mye penger for å komme seg på jobb, sier en pendler Sveriges radio P4 Malmöhus.

Angående bensinprisen er litt bedre i Sverige med en literpris på 19,10 ifølge nettstedet. Det er sikkert høyere enn for blant annet Danmark, Finland og Norge, men samtidig dyrere enn i Tyskland og Frankrike.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.