Ny kritikk mot regeringens pandemihantering – anteckningar fattas – Nyheter (Ekot)

– Det er viktig at man ikke har tatt til seg av signalene fra KU og granskningen av tsunamikatastrofen, sier Centerpartiets riksdagsledamot Kerstin Lundgren, som var ledermot i KU under tsunamigranskningen.

Den siste tiden har det rett og slett vært mellom regjeringskansliet og coronakommissionen. Det handler om hvilket dokument som kommisjonen skal få del av for sin granskning av regjeringens pandemihåndtering. Bland annet har kommisjonen satset på møtesanteckningar fra gruppen for strategisk samordning, GSS.

Den består av relevante statssekreterare, (men også pressesjefer i statsråd og opolitiske tjenestemenn deltar i regelen). Men några mötesanteckningar från de 149 møtena som hölls under 2020 finnes inte, i henhold til regjeringsskansliet.

Vänsterpartiets Mats Einarsson, som også var ledamot i KU under tsunamigranskningen, synes at det er merkelig at det ikke har noen møtersanteckningar.

– Min reaksjon är väl att man oppenbarligen inte har lärt sig någonting av tsunamikatastrofen och den granskning som konstitusjonsutskottet gjorde då.

Etter granskningen av flodvågskatastrofen har KU fått det manglende minnesanteckningar fra enkelte møter, og poengtert som det er verdifulle i dokumenter som også er sammensatt av mer informell karakter for at det ikke skal være noe til oppe for at det ikke skal stå til opp e .

Ekot har spørsmålet statsministerens statssekreterare Emma Lennartsson hvorfor det ikke har forts felles møtesanteckningar i den här gruppen, og i en skriftlig kommentar sier han at Krishanteringsorganisasjonen dels for en logg, dels gjør det intet har forts felles møtesanteckningar i den här gruppen, og i en skriftlig kommentar kommentaren sier han at Krishanteringsorganisasjonen dels for en logg, dels gjør det intet har forts felles møtesanteckningar i den här gruppen, og i en skriftlig kommentar sier han at Krishanteringsorganisasjonen dels for en logg, dels gjørds en sammensatt i fokus. «Før selve krisearbeidet er vår vurdering som har vært fullt tilgjengelig.»

Coronakommissionen har også satset på å få anteckningar som individuelle tjenestemän har fått som støtte for minnet under de här møtena, men hittills har beskjeden fra Regeringskansliet varit att man inte har forfogar over dem.

På onsdag ska coronakommissionen få del av ytterligere handlingar på regjeringsskansliet, etter debatten som oppstått.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.