Norske langrennsbekymringer foran sesongen: «Du har aldri vært så underdog»

Norske langrennskvinner har vært overlegne i langrennsløyper i mange år og fremfor alt var Therese Johaug så å si umulig å slå.

Men med tanke på neste sesong ser det ut til å forvente en ny virkelighet.

Therese Johaug og Maiken Caspersen Falla har avsluttet karrieren. Ingvild Flugstad Östberg, som har hatt helseproblemer lenge, er ikke lenger med på landslaget. Og det er litt tvil om formen til de elleve som nå er på damelandslaget.

For eksempel talentfulle Helene Marie Fossesholm, som avsluttet forrige sesong etter OL på grunn av utbrenthetikke i full trening igjen.

Heidi Weng, som vanligvis kjemper om pallen, sliter fortsatt med å komme seg helt fra begge to sykdom og hjernerystelse.

Sverige slapper ikke av

I Norge ønsker de nå å dempe forhåpningene til rytterne foran neste verdenscupsesong.

– Jeg tror og håper at mange kanskje ikke har så høye forventninger til oss i år, at de har mer realistiske forventninger, sier kvinnelig leder Sjur Ole Svarstad ifølge langrenn.com.

Men på svensk side slapper man ikke av.

– De har det inne. Du bør aldri telle dem. Du vet aldri hvem som kommer nedenfra. Jeg tror absolutt de blir blant de første, sier Jonna Sundling til SVT Sport.

Men Sundling tror likevel vi vil se en annen konkurransesituasjon i verdenscupen denne sesongen.

– Han er veldig åpen nå som Therese ikke lenger er blant oss. Så det ser ut til at det blir et litt annet resultat, sier han.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.