Norske elbiler er stadig mer ettertraktet – i Ukraina
Gamle norske elbiler eksporteres for fullt – krigsherjede Ukraina er det største markedet.
Norske elbiler er populære i Ukraina, forhold bilnytt.no. Tidligere dro mange av dem til Sverige og Polen, men Ukraina har vært det heteste markedet for brukte elbiler i noen år nå. Krigen i Ukraina endret ikke dette forholdet, snarere tvert imot.

I år har 30 prosent av elbilene eksportert fra Norge hittil i år gått til det krigsherjede Ukraina.

Hvorfor, spør du kanskje? Bensin og diesel er vanskelig å finne i Ukraina. Dette fordi tilgjengeligheten av strøm for tiden er en prioritet fra landet for å holde togene i gang. Det betyr også at du er raskt ute og gjenoppretter strømnettet etter de russiske angrepene.

Distribusjonen av bensin og diesel er derimot ekstremt begrenset og det meste må gå til bilene og kjøretøyene til den ukrainske hæren. Vanlige folk må derfor nøye seg med det som er igjen, noe som har ført til rasjonering av bensin og diesel i Ukraina.

Interessen for den norske brukte elbilparken har vokst raskt. I 2017 ble det kun eksportert 32 elbiler fra Norge. I 2021 har tallet steget til totalt 706 elbiler, og i første halvår 2022 er det allerede nådd over 1204 elbiler, en økning på 476 %.

Elbilboomen i Norge starter for ti år siden og i dag er rundt 80 % av nye biler som selges i Norge helt utslippsfrie. Importen fra Norge startet for drøyt fem år siden da Sverige begynte å importere norske elbiler.

Eksemplet ble fulgt av Polen, men Ukraina står nå for det meste av importen, siden 2020, lenge før den russiske invasjonen av landet i februar i år.

Gode ​​gamle elbiler kommer godt med!

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet!

Mistet ingenting! Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.