Norske DNB overgår resultatprognosene for første kvartal ettersom økonomien åpner igjen

OSLO (Reuters) – DNB, Norges største bank, leverte et overskudd i første kvartal som var bedre enn ventet torsdag, noe som reflekterer en sterk norsk økonomi og et høyt aktivitetsnivå i bedriftsmarkedet etter slutten av pandemiene.

Nettoresultatet steg til 7,56 milliarder SEK (806,8 millioner dollar) for kvartalet januar-mars fra 5,89 milliarder dollar et år tidligere, og slo 6,10 milliarder dollars prognose fra analytikere i en samlet undersøkelse fra banken.

– Nok en gang har vi sett at Norge som land skiller seg ut fra andre land, med en solid økonomi til tross for internasjonal uro, sier konsernsjef Kjerstin Braathen i en melding.

– En rekke internasjonale kunder har forsøkt å flytte til DNB og ser på banken som en trygg havn i en ustabil verden, la han til, uten å gi ytterligere detaljer.

Norges sentralbank gjenopptok rentehevingene i september etter at en rekke kutt i 2020 la landets styringsrente på en enestående null prosent.

Renten er for tiden 0,75 %, men det forventes ytterligere renteøkninger, noe som vil hjelpe potensielle DNB-kunder ettersom det kan belaste kundene mer for å låne dem penger.

Andre nordiske banker har prestert bedre enn ventet så langt, med svenske SEB og Handelsbanken med sterke kvitteringer fra boliglån og bedriftskunder på onsdag, mens utlånstapene forble marginale.

Finske Nordea og svenske Swedbank leverte også høyere overskudd enn ventet torsdag.

($1 = 9,3707 norske kroner)

(Rapportering av Gwladys Fouche, redigering av Terje Solsvik og Subhranshu Sahu)

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.