Canada er klare for sluttspilloppgjør med Norge i mixed double-verdenen

Kanadierne Jocelyn Peterman og Brett Gallant vant sine siste innledende kamper torsdag i Mixed Doubles Curling World Championship for å komme på andreplass i sin gruppe og organisere et sluttspilloppgjør med Norge.

Peterman og Gallant, som allerede var garantert en plass i sluttspillet i forkant av den siste dagen i den italienske gruppen, slo Australia 10-2 og slo USA 8-5 for å komme på andreplass i gruppe B med 8-1.

Skottland vant også begge kampene torsdag ved å avslutte på toppen av gruppen 9-0 og booke en plass direkte til semifinalen.

Norge var ett av tre lag som endte på toppen av gruppe A med 7-2, men endte bak Sveits og Sverige i tiebreak-kampen.

SE Canada eliminere USA med Peterman’s Incredible Triple:

Canada eliminerer USA med Petermans utrolige trippel

Jocelyn Peterman scoret en trippel med en vinklet høyning i sjette ende, mens Canada eliminerte USA med en 8-5 seier i Mixed Doubles Curling World Championship i Genève. 1:12

Sveits gikk videre til semifinalen, mens Sverige og Tyskland møtes i den andre kvalifiseringskampen.

Kvalifiseringskamper og semifinaler er berammet til fredag, medaljekamper lørdag.

«Vi har erfaring med å spille i disse sluttspillene,» sa Gallant. «Vi vet det er vanskelig, men du kan spille ett spill om gangen, kontrollere tingene vi kan kontrollere, spille ditt beste og la sjetongene falle.»

Utstilling av domenet

Peterman og Gallant fra Winnipeg, St. John’s, NL, tok kontroll over kampen mot Australia med tre poeng i tredje ende, etterfulgt av to stjeler i den fjerde og tre i den femte for å bygge en 10-1 ledelse. Australierne slapp inn mål etter å ha scoret ett i det sjette.

USA, som spilte om tredjeplassen i sluttspillet i gruppe B, åpnet med en restitusjon på én i første runde mot kanadierne. Men Peterman og Gallant ledet 7-3 etter å ha satt ned tre i den sjette slutten takket være et imponerende skudd fra Peterman.

USA spilte en blokkering som reduserte Canadas scoringsmuligheter, men Canada hadde en lang mulighet til å heve hjørnet på en enkelt kanadisk cornergard i spill.

Peterman kastet den perfekt for å score de tre poengene.

«Jeg vet ikke. Jeg har ikke hoppet på lenge, og det er mye morsommere å lage de på den siste banen.»

Peterman ble spurt om hvor han rangerte blant sine beste skudd.

«Det er der oppe,» sa han. — Det var bare en lettelse da det skjedde og morsomt å kaste.

Amerikanerne hadde en kamp med to på sjuendeplass for å kutte Canadas ledelse til 7-5, men kanadierne avsluttet kampen med én i den åttende og siste finalen.

Nederlaget mot Canada, sammen med de tyske seirene over Tsjekkia og England, brakte amerikanerne til fjerdeplass i gruppe B-tabellen og ut av sluttspillet.

Canada har aldri vunnet en verdenstittel i mixeddouble. Peterman og Gallant, som skal gifte seg i juni, vant sølvmedalje i 2019 i Stavanger.

Kanadiske seniorlag fortsetter suksessen

Mixeddoublene finner sted samtidig med seniormesterskapet i Genève.

Det kanadiske seniorlaget for kvinner fra Saskatoon, hoppet over av Sherry Anderson, endte 5-1 og ble nummer to sammenlagt i gruppe A etter å ha stengt den italienske gruppen med en 10-2 seier mot italienske Lucilla Macchiati.

Andersons team ser etter å bli det første som vinner tre verdensgull for seniorer på rad. Canada møter Winnipeg-fødte Margie Smith og hennes amerikanske lag i en sluttspillkamp på fredag.

I senior herreaksjon slo Wade White, fra Lac La Biche, Alta., ned Bob LeClair fra USA 10-3.

Begge nordamerikanske klubber gikk inn i kampen på 5-0. Med seieren avslutter White den ubeseirede italienske runden og vil være blant de seedede lederne i sluttspillet på åtte lag, som begynner på fredag.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.