Norsk skiskytter Tandrevold slutter

D.Den norske skiskytteren Ingrid Landmark Tandrevold vil ikke delta i vinterlekene i Kina etter å ha kollapset på slutten av OL-jakten. 25-åringen forlater landet neste gang og går glipp av Norges favorittverdensmesterstafett i onsdagens OL-konkurranse i Zhangjiakou. «Jeg skal fly hjem», sa den norske skiskytteren mandag, bittert gråtende: «Det gjør jeg, jeg er veldig lei meg, hjertet mitt er knust.»

De sjokkerende bildene vedvarte fortsatt dagen etter forfølgelsen. Tandrevold siktet allerede mot bronse i søndagens forfølgelsesløp, én kilometer fra mål var han fortsatt med på medalje, men så gikk det ikke. Med de siste kreftene dro 25-åringen seg over målstreken, kollapset rett bak den og sto ubevegelig i den frosne snøen til Zhangjiakou i øyeblikk av angst.

Bare noen minutter senere ble det klart: Tandrevold var ved bevissthet og helt utslitt. En norsk og en italiensk oppsynsmann måtte frakte den forslåtte skijegeren fra målområdet. «Det var en av mine beste dager helt til det plutselig ble den verste,» sa Tandrevold. Nå er kampene over for dem.

«Helsen min er viktigere for meg»

– Jeg visste at det var dårlige nyheter for Ingrid. Men noen ganger må man ta slike beslutninger for å beskytte utøverens helse, sa laglege Lars Kolsrud. Tandrevold hadde tidligere hatt lignende problemer som i dag med iskalde i fjellene nordvest i Beijing. Selv i OL-sprinten gikk hun tom for krefter på nesten 1650 meter over havet, sist vinter kollapset hun også i Oberhof.

Med den norske stafetten ville Tandrevold vært en gullfavoritt på onsdag (08:45 CET i FAZ Olympics live ticker, på ARD og Eurosport). «Jeg vil ikke noe annet enn å konkurrere med det beste laget. Men helsen er viktigere for meg, sa hun. Nå er hun erstattet av Karoline Knotten, som stiller på stafetten sammen med tredobbelt olympisk mester Mars Olsbu Röiseland, Tiril Eckhoff og Ida Lien.

På hjemmebane ønsker Tandrevold å bli grundig sjekket igjen og håper på gode nyheter. «Vi må være forsiktige. Jeg er bare 25 år, så jeg håper å få mange flere år i sporten,» sa han.

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.