Norge. Vitnesbyrd etter bueskytternes angrep på Kongsberg. «Jeg skjelver fortsatt» | Nyheter fra verden

Les annen lignende informasjon på hovedsiden til Gazeta.pl.

onsdag ca kl. Ved 18-tiden lokal tid i Kongsberg (ca. 80 km fra Oslo), Norge, angrep en bueskytter en Coop-butikk. En 37 år gammel dansk statsborger skjøt folk med en pil og ble også sett av vitner på gaten i nærheten av et supermarked. I resultatet Ulykken drepte fire kvinner og en mann, og to andre ble skadet. Politiet pågrep gjerningsmannen, men motivet hans er fortsatt ukjent.

Se videoen
Bielsko-Biala. 50-åringen i sportsbil krysset fartsgrensen to ganger

Vitneforklaringer etter angrepet i Kongsberg. «Det hele skjedde så uventet»

Sarkis Younan er en Kongsberg-student som bor 20 meter unna butikk Coop, hvor dramatiske scener fant sted onsdag kveld. – Jeg satt og så på «Squid Game» da jeg plutselig så og hørte sirenene. Jeg trodde det var i serien – sa han til den norske portalen vg.no.

– Plutselig hørte jeg politiet rope av full hals «legg ned pistolen!» Han fortsatte. Ifølge hans beretning var ulykkesstedet omgitt av flere politibiler med bevæpnede betjenter. Politimennene banket på husene og ba om å ikke forlate noen. Younan var selv på butikken rundt en time før ulykken. – Alle som besøker denne butikken kjenner de ansatte. Jeg håper ingen ble alvorlig skadet – sa han.

Norge. Morder med bue identifisert. Det er kjent for politiet [ZDJĘCIA]

I følge vitneskildringer er byen veldig stille, vanligvis skjer ingenting, så onsdagens hendelser kom som et stort sjokk på dem.

– Alt skjedde så uventet. Det er skremmende at angrepet skjedde så nærme der jeg bor, sier Mangus Tangen til portalen. Mannen var på vei til butikken da han hørte et helikopter fly over ham. Da han kom, var politi og ambulanser der allerede. – Det var så mye blått lys at det var vanskelig å se antall politibiler, sa han.

Et annet vitne var fortsatt dypt rystet over Kongsberg-bombingen. «Du forventer ikke at det skal skje i en liten by,» sa han. Mannen var på vei hjem da ulykken skjedde. Da han kom frem ble han stoppet av politiet. Agentene lot ham reise hjem, men bilen ble stående bak en bom inntil videre. – Det er en stille og fredelig by. Når du plutselig ser mange politilys og politiet banker på vinduene dine og forbyr deg å gå ut, blir du redd. Jeg skjelver fortsatt, sa en annen.

Angrep i Norge.  Avtroppende statsminister Erna Soberg overlater makten torsdag til tross for onsdagens tragedieStatsminister Erna Solberg overlater makten torsdag til tross for Kongsberg-tragedien

Kongsberg-angriper identifisert. Det er kjent for politiet

Norsk politi sa torsdag at de identifiserte en mann som drepte fem personer i Kongsberg og skadet to andre (deres liv er ikke i fare). Mannen er kjent av politiet som har vært «bekymret over tegnene på radikaliseringen hans». Det er kjent at han for lengst har konvertert til islam. Offiserene tar hensyn til at angrepet kan ha vært av terroropprinnelse.

Den norske påtalemyndigheten opplyste torsdag at en 37 år gammel dansk statsborger ble avhørt. Han la fram en forklaring og erkjente straffskyld for de påståtte handlingene. Det er imidlertid ikke klart om han «føler seg skyldig». Gjerningsmannen til onsdagens angrep ble pågrepet samme dag på kvelden etter at politiet har avfyrt varselskudd. Angriperen forsvarte seg ved å skyte agentene med en bue.

NRK fjernsyn melder at mannen tidligere er dømt for innbrudd og besittelse av en mindre mengde hasj. Han ble også utestengt fra å nærme seg to medlemmer av familien i seks måneder etter å ha kommet med drapstrusler mot dem.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.