Norge hjelper Sverige med medisiner – Nyheter (Ekot)

– I Norge er det for øyeblikket ikke mye press på intensivavdelingen deres og gjennom denne kontakten har vi kunnet sørge for at vi i de svenske regionene får kjøpe medisiner fra det norske helsevesenet, sier Emma Spak, som leder. av seksjonen for helse- og sjukvård i svenske kommuner og regioner, SKR.

Propofol er en bedøvelsesmidler som brukes blant annet for pasienter behandlet med respirator. I Stockholm-regionen har for eksempel forbruket økt så mye at det som normalt er nok i en måned nå konsumeres på en uke.

Kjøpet av propofol fra norsk helsevesen er et resultat av et nytt samarbeid der svenske regioner har gått sammen om å jobbe med innkjøp av kritiske legemidler under korona-pandemien. Vanligvis administreres innkjøp av medisiner i hver region.

Den ekstra leveringen av stoffet, som er planlagt denne uken, vil bli distribuert på tvers av regioner etter behov og er beregnet å vare en uke. Men å kjøpe fra Norge betyr ikke at propofolmangelproblemet er helt løst.

– Det må tas mange grep nå for å sikre tilgang til medisinen. Vi har alltid klart å skaffe propofol til intensiv, men vi må fortsette å gjøre mange tiltak og at regioner, myndigheter og industri samarbeider for å sikre at vi har medisinene vi trenger i Sverige, sier Emma Spak.av SKR.

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.