Norge har lånt 100.000. Comirnaty vil returnere vaksinedoser til Litauen i januar – MadeinVilnius.lt

Norge har lånt 100.000. Comirnaty vil returnere vaksinedosene til Litauen i januar, sier kansleren i helsedepartementet (SAM).

«Så la vi bare merke til at vi kunne ha det gøy. Vi planlegger å utsette den perioden til januar for å ha litt frihet når det gjelder logistikk,» sa Jurgita Grebenkovienė til BNS.

100.000 Norge lånte doser av Comirnaty-vaksinen utviklet av Pfizer og BioNTech i sommer og lånte Litauen en tilsvarende mengde Janssen-vaksiner i bytte.

Ifølge SAM-kansleren vil ikke nordmenn få disse vaksinene fra Litauen, fordi Janssen ikke er påkrevd i landet.

Ifølge henne vil Oslo angi hvilket land disse vaksinene skal leveres til, deretter vil produsenten trekke den dosen fra mengden som er bestemt for levering i Litauen og transportere den til det angitte landet.

«Våre forsendelser vil bli fraktet til det angitte landet fra Norge. (…) Det vil ikke være slik at de blir brakt til Litauen, og så skal vi frakte dem, nei, de vil reise direkte til et bestemt land», forklarte J. Grebenkovienė.

Litauen planlegger ennå ikke å handle vaksiner med andre land.

Forfatter Augustas Stankevičius

Det er ikke tillatt å publisere, sitere eller på annen måte reprodusere informasjonen til BNS nyhetsbyrå i media og på Internett uten skriftlig samtykke fra UAB BNS.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.