Norge er bekymret for migranter. Et flyktningsenter åpner på grensen til Russland

Ifølge Frode Forfang, direktør i Utlendingskontoret (Udi), sitert av avisen, «ettersom mange andre ruter til Europa blir vanskeligere, vil migranter og menneskehandlere søke nye muligheter». En ny rute kan være den russisk-norske grensen, som i 2015 passerte 5,5 tusen. asylsøkere fra Syria, Irak, Afghanistan og afrikanske land.

«Samtidig er vi helt avhengige av russisk grensekontroll, men dette kan endre seg, så vi må være klare» – understreket Forfang.

Flyktningsenteret

Ifølge direktøren i UDI etter hendelsene i 2015 i Nord Norge øvelsene ble gjennomført med deltagelse av politi og representanter for offentlige institusjoner, og 1. desember åpnes det i grensekommunen Sør-Varanger. flyktningsenter for 150 personer. Han la til at om nødvendig kan strukturen transformeres til en overgangsstruktur.

I 2015 krysset mange migranter den russisk-norske grensen via Storskog grenseovergang med sykkel, da dette punktet var stengt for trafikk. fotgjenger. Politiet ble tvunget til å samle inn 3,5 tusen. to forlatte hjul. I 2016 bygde norske myndigheter et trådgjerde 200 meter langt og 3,5 meter høyt i dette krysset.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.