«Kanskje vi er i Norge som er litt rart»

Onsdagskveldene blir litt annerledes enn hverdagen i Malmö FF. Kjemp om gull i Allsvenskan og last på nytt før Champions League settes på pause.

Divisjon 2 Onsala BK-laget ønskes i stedet velkommen til kvalifisering til den svenske cupen.

– Vi trenger den gullcupen nå og med tanke på hvordan vi startet cupen i år (red.anm. hvor MFF forlot gruppen) der har vi mye å bevise, sier Jo Inge Berget.

I Norge er cupen noe helt annet enn i Sverige. Finalen avsluttes hele sesongen, den spilles alltid på samme arena og kongen er på banen for å gi bulken.

I Sverige går gruppespillet i februar, spillerne er ikke helt i form og få arenaer er fulle. Men Berget er ikke helt sikker på at en avtale som i Norge er den rette veien.

«Den siste lille tingen mangler»

– Det er mange andre land hvor cupen ikke er stor. Kanskje vi i Norge er litt rare å tenke på at cupen er så gøy.

Han har vunnet cupen to ganger i Norge, men aldri med Malmö FF. I Malmö har cupen blitt en forbannelse og klubben har ikke klart å hente hjem cupens gull siden 1989.

Og for en nordmann som elsker cupen, topper den listen.

– Da er jeg veldig sulten. Det er som om vi har snakket om det hvert år, som er den siste lille tingen som mangler, sier Berget.

Selv om Malmö FF ikke klarte å vinne den svenske cupen, er klubben i hvert fall flinke til å kvalifisere seg til gruppespillet.

MFF har bare gått glipp av cupen én gang de siste årene og det var i 2016, da bortekvalifiseringskampen mot Landskrona Bois endte med torsk.

Mot Onsala mener Jo Inge Berget det blir viktig å slå an tonen snart.

– Vi må ta det på alvor. Nå har vi et halvt bortelag med landslaget, så vi som er her må gå foran og være forberedt. Vi må også reise oss litt og få et godt overskudd, sier han.

«Dette er noen flere nivåer»

Selv vokste han opp i en liten klubb i Norge hvor cupen var en mulighet til å møte de beste. Nå spiller han i den største klubben og Onsala er laget som drømmer om å slå mindreverdigheten.

– Det er klart at jo mer tid som går, jo mer håp har de og jo mer føler de seg involvert. Det handler om å bevise med en gang at disse er noen nivåer høyere, sier Berget, som tapte to cupfinaler med MFF.

Delvis mot BK Häcken etter domfellelsen i 2016.

Delvis mot IFK Gøteborg etter ekstraomganger i 2020.

– Vi ville hatt to gullcuper så det er viktig for meg å ta gullcupen. Det er ikke noe verre enn å tape en finale, sier Berget.

FOR Å VITE MER: Lewicki ikke klar for kamper: «Jeg har ikke vært så nede»
FOR Å VITE MER: Trener MFF: «Det ville vært dumt å gjøre det nå»
FOR Å VITE MER: Premium «Hyggelig å tenke på noe annet enn den gylne kampen»


TV: SE FLERE SPORTSNYHETER

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.