Norge. Enormt ras i Gjerdrum. Etterlyst 26 personer, 500 fordrevne | Utenriksnyheter

Raset gikk om morgenen 30. desember i Gjerdrum, en by 38,9 km fra Oslo. Norske medier beskriver skadene på grunn av jordraset som svært omfattende: den glatte gjørmen har bokstavelig talt «slukt» noen bygninger i området, ifølge den lokale portalen. vg.no.

Gjørmeskred i Norge. 26 savnede personer

En redningsaksjon med helikoptre pågår på stedet. Politiet, nødetatene, hæren og Røde Kors deltar. – Vi anser 26 personer som savnet – vi har foreløpig ikke klart å fastslå hvor de befinner seg, men vi vet ikke om de befinner seg under ruinene. Over 500 personer ble evakuert, sa aksjonskoordinator Roger Pettersen. Som han la til, er det blant de fordrevne blant annet beboere og ansatte ved det lokale bo- og behandlingssenteret og sykehjemmet.

Minst 10 personer er skadet. De skadde er fraktet til Oslo universitetssykehus. Ifølge Vgo.no mottok tjenestene «dramatiske oppringninger» fra personer som var fanget i ruinene.

Brannsjef Ingvar Andersen sa redningsmenn må holde avstand til kanten av skredet, noe som gjør det vanskelig vask. De sjekker også elementene skadet hus én etter én. «Vi går fra hus til hus, vi åpner døren, vi tar folk ut og de som ikke kan gå, tar firehjulinger eller biler,» sa han til journalister.

Et ras har kuttet strømmen i området. Det er videoer på sosiale medier som viser noen bygninger som faller ned i avgrunnen.

«Den norske redningsgruppen Norsk Folkehjelp Follo meldte at de hadde sendt 40 besetningsmedlemmer og 9 ambulanser for å hjelpe til i søket» – informert «Tysk bølge». De vil jobbe på stedet inntil skjebnen til alle savnede personer er fastslått.

Mer informasjon snart.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.