Norge avstår fra starten av menns jakt: «Det er fryktelig kaldt»

Det er bare starten på langrenns-VM og med en lang sesong foran seg – med Beijing-OL som et gitt høydepunkt – har Norge valgt å hoppe over søndagens jaktstart i Ruka.

Årsaken var åpenbart den bitende vinterkulden i Ruka, som nådde minus 20 grader i helgen. Ingen av Erik Valnes, Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Pål Golberg, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger deltok i konkurransen, til tross for at ICFs kuldegrense sank til minus 20.

– Det er fordi det er fryktelig kaldt her. Det kan godt hende at ski er helt innenfor reglene, men de syntes det var fryktelig kaldt i går og de kjente det i lungene. De vet de har viktige helger foran seg og vil ikke ta sjanser i kulda her, sa trener Eirik Myhr Nossum NRK før løpet.

Ikke engang den finske Hjemmerytter Iivo Niskanen, vinner av lørdagens 15-kilometer klassiske og som ville ha startet først i jaktstarten, dukket opp i starten av løpet – og det var i litt kaotisk form konkurransen startet.

I fravær av Niskanen og de norske, stor dominans av de russiske pilotene. Alexander Bolsjunov, tredje i lørdagens klassiske og sammenlagtvinner av verdenscuppen i fjor, krysset streken først etterfulgt av tre russiske landsmenn.

Forrige helg etterfølger i Gällivare var Leo Johansson beste svenske i lørdagens klassiske løp som 22. og forbedret sin plassering i starten av fighteren og endte på 13. plass, 59 sekunder bak Bolsjunov.

Calle Halfvarsson forbedret seg også fra lørdagens løp og ble nummer 24. For svensk side generelt endte Fredrik Andersson på 34. plass, Eric Rosjö endte på 39. ​​plass og Gustaf Berglund på 41. plass. Fredrik Jonsson startet aldri.