Nordea-sjef: lys fremtid for det svenske arbeidsmarkedet

Annika Winsth, sjeføkonom i Nordea, ser positive tegn på arbeidsmarkedet.

– Uken etter at restriksjonene ble kunngjort, økte nye registrerte jobber med 52.000, nesten det dobbelte fra en uke i januar, sier han.

«Bedrifter konkurrerer om jobben»

Mellom mars 2020 og desember 2021 gikk 13 295 selskaper konkurs. De aller fleste, 13.234, var bedrifter med færre enn femti ansatte. Det er i overkant av 1000 færre småbedrifter som gikk konkurs enn i samme periode før pandemien – mange overlevde fordi de fikk statsstøtte.

– Bedrifter konkurrerer nå om den eksisterende arbeidsstyrken. Mine nordiske kolleger sier at Danmark ser til Skåne for å finne arbeid der, i Norge ser de til Vest-Sverige. Arbeidsmarkedet er sterkt, sier Annika Winsth.

Arrangørene krever økonomisk støtte

Eventbransjen er en av sektorene som er mest berørt av pandemien og noen små selskaper som SVT har vært i kontakt med krever økonomisk støtte for å starte virksomheten, men slik støtte er ikke tilgjengelig og Annika Winsth mener det er rimelig.

– Det er mange gründere på jakt etter personale nå. Bedrifter som ikke opererer i en sterk økonomi i den konkurransen som finnes, kan prøve å finne mer informasjon. Så det er heller menneskene du skal støtte og ikke selskapet, mener han.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.