Nissen har kjæreste i den norske juleannonsen – vekker ros og tårer | Utenriksnyheter

En norsk juleannonse som viser at nissen har en kjæreste vakte både ros og mange tårevåte reaksjoner.

Reklame for NorgePostens postvesen viser et forhold som har utviklet seg mellom de to mennene i løpet av flere år.

Den ble produsert i anledning 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av homofili i landet.

Kalt «When Harry Met Santa Claus» – en referanse til Harry Met Sally-filmen fra 1989 – viser reklamen at paret først møtes når Harry ser julenissen levere gaver til familien sin.

De to mennene ser på hverandre, synlig forelsket, før julenissen forsvinner inn i skorsteinen.

Annonsen fortsetter å vise årlige gjenforeninger mellom paret når julenissen ankommer Harrys hjem for å levere gaver – Harry blir vist nøye utvalgte klærne og drysser seg selv med aftershave.

Paret sees komme nærmere og nærmere under deres flyktige feriedato hvert år, med Harry som gråter på et tidspunkt etter at julenissen er borte, etter å ha fortalt ham: «Jeg kommer til å savne deg.» «

Han blir til slutt vist å skrive et brev til julenissen og sier: «Alt jeg ønsker meg til jul er deg.»

Etter tilsynelatende å ha ordnet det norske postvesenet for å levere Harrys gaver, dukker nissen opp i stua hans og sier: «Vel, jeg har ordnet hjelp i år … så jeg kan bo hos ham». «

Så ser vi de to mennene som kysser.

Det dukker så opp en tekst på skjermen som sier: «I 2022 markerer Norge 50 år for å kunne elske hvem vi vil.

» God jul og godt nytt år.

«Fra oss alle.

«Til oss alle. «

Svaret på nettet virket nesten universelt positivt, og mange sa at reklamen hadde fått dem til å gråte.

En YouTube-bruker sa: «Det er bare den søteste kunngjøringen, jeg er i tårer over hvor bra den er. For en fantastisk melding å dele for å feire et veldig viktig jubileum.»

En annen sa: «Så vakkert, så filmatisk! Du kjenner virkelig på Harrys følelser, ønsket om å se noen igjen, de vanskelige tidene, håpet, bekymringen, jeg visste ikke engang at et så sterkt og sterkt budskap kunne bli levert på knappe 4 år. minutter. Gratulerer Norge, gratulerer Posten! «

Det var også ros på Twitter, blant annet fra den kanadiske kongressmedlem Randall Garrison, som sa: «Ok, jeg vil bryte juleregelen min frem til desember for å takke Posten Norge for dette sterke og rørende budskapet om inkludering. Feirer 50 år med avkriminalisering av homofili. i Norge.»

Postservicemarkedsdirektør Monica Solberg sa til LGBTQ Nation: «Posten er en inkluderende arbeidsplass med stort mangfold og vi vil gjerne feire 50-årsjubileet med denne vakre kjærlighetshistorien.

«I fjorårets kampanje var nissen sint på Posten for å ha tatt fra ham «virksomheten» hans – i år er nissen glad for at Posten kan ta litt avlastning fra ham, slik at han kan være sammen med personen som elsker .»

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.