Nå vender norske turister tilbake til Jämtlands län

Da Norge, kort tid etter midtsommer, opphevet karantenekravet ved reise fra Jämtlands län, pakket mange i vårt naboland sekken. Det melder den norske avisen Adressa 9000 nordmenn har krysset grensen siden innreisepliktig karantene ble opphevet. Effekten er tydelig i Östersund, der campingplasser har fått flere bestillinger.

– Siden midtsommer har det bodd 105 nordmenn her og flere kommer til mot slutten av sommeren. Sammenlignet med i fjor, da vi ikke hadde norske besøkende, er det en økning på 800 %, så vi er veldig glade for at de er tilbake, sier Johan Ohlzon, anleggsleder ved Östersunds Camping.

Avhengig av arrangementet

Men til tross for at turistene er fra Norge, møter campingplassen utfordringer. Nordmenn utgjør vanligvis 85 prosent av gjestene om sommeren, og da de var fraværende i fjor sommer, mistet de sin viktigste inntekt. Besøkende ser også en nedgang i år ettersom restriksjoner på kronen forhindrer offentlige arrangementer som Storsjöyran.

– Östersund er en begivenhetsby, så vi er litt avhengige av de tingene som skjer og som gjør at folk har lyst til å komme hit. Jeg tror det gikk best for fjellcampingene fordi folk drar dit for naturens skyld, sier Ohlzon.

Nordmenn selv er glade for å være tilbake i fylket. Hør hva ferierende synes i klippet over.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.