Morgennytt: Tre nyhetssaker i et nøtteskall

Omikron fortsetter å ramme Norge og Danmark

Danmark har innført en rekke restriksjoner for å dempe spredningen av omicron-varianten i landet. Statens seruminstitutt, SSI, forventer imidlertid å ha den dårligste enden av skalaen foran seg.

– Neste måned blir den verste, sier Tyra Grove Krause, leder for enheten der, til Washington Post.

Fredag ​​ble det registrert 383 personer ved norske sykehus, hvorav 70 trengte respirator. Smitteverndirektør Bedrageri Forland ved Folkehelseinstituttet ser ut til å se en strømning i samfunnet etter hvert som befolkningen begynner å innse alvorlighetsgraden av den nye omikron-varianten.

– Vi ser flere som booker for å ta sin første dose.

FOR Å VITE MER: Nordisk krisesituasjon: «Alvoret gjør seg gjeldende»

Bombesikring på vei til trappa i Malmö

I løpet av natt til mandag ble politiet varslet om tilstedeværelsen av «skyggefulle personer» i en trappeoppgang i Malmö.

Da de kom til stedet oppdaget politiet en gjenstand som de klassifiserte som «mistanke om farlig» og frykten er at gjenstanden er plassert der.

Den nasjonale bombegruppen ble tilkalt og trappeoppgangen ble sperret.

Klokken 07.00 om morgenen pågår den tekniske undersøkelsen fortsatt. Foreløpig er det ikke klart hvilken type gjenstand det er snakk om.

FOR Å VITE MER: Bombesikring på stedet i Malmø – gjenstander i trappeoppganger

Johnson er anklaget for å trosse kronens regler

Bilder fra 15. mai 2020 viser hvordan 19 ansatte sosialiserer seg i den frodige gårdsplassen i Downing Street 10, statsministerens offisielle kontor i London.

Bildene viser Boris og Carrie Johnson sittende med sin nyfødte sønn, sammen med et glass rødvin og en tallerken ost, melder The Guardian.

Forrige uke benektet Boris Johnson at det hadde vært en lignende hendelse i huset. På den tiden var det strenge regler om kronen i landet. Britene kunne bare gå ut med to og to utenfor familien.

En talsperson for Downing Street sier at bildene viser forretningsmøter. Og kritikken lot ikke vente på seg. Angela Rayner, Labour-nestleder, kalte bildet «et slag i ansiktet til det britiske folket».

FOR Å VITE MER: Sterkpresset ost og vin etter kvelden

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.