Marte Maehlum Johansen ender opp med langrenn – støttet av Ebba Andersson

Marte Maehlum Johansen, 24, ble ofte slått av Ebba Andersson i verdensmesterskapet i juniorlaget.

I Romania 2016 vant det svenske laget med Ebba Andersson, Emma Ribom, Elina Rönnlund og Jenny Solin JVM-stafetten foran Mars Maehlum Johansens Norge.

På JVM ett år senere tok Ebba Andersson gull på fem kilometer fristil foran Marte Maehlum Johansen før nordmannen taklet og to dager senere tok den edleste medaljen i skiathlon foran Ebba Andersson.

Mars Maehlum Johansen går av

Nå blir det ikke mer gull eller sølv for Marte Maehlum Johansen som avslutter skikarrieren. Over det Instagram meddeler at han ikke lenger vil legge sjelen sin i skisporten.

«Det er vondt og vanskelig å innrømme, samtidig må jeg være ærlig med meg selv. Sist, men ikke minst, må jeg være ærlig med de rundt meg.», skriver Maehlum Johansen.

Han skriver at beslutningen om å legge skiene på hylla var hans livs vanskeligste, selv om han hadde problemer med motivasjonen.

«Det gjør litt vondt i brystet å tenke på det og jeg synes det er veldig skummelt. Jeg er «skiløperen» og da føler jeg at jeg mister identiteten min. Langrenn har vært en så viktig del av min livet og noe jeg har brukt mye tid på. Og nå har jeg ikke det samme forholdet til det lenger.»

Støtten til Ebba Andersson

På Instagram får Marte Maehlum Johansson støtte blant annet av landsmennene Therese Johaug og Maiken Caspersen Falla.

Og deres gamle konkurrenter Emma Ribom og Ebba Andersson.

«Jeg er en av de som vet, og også en av de som kommer til å savne deg i skibakken …», skriver Ebba Andersson og fortsetter:

«Takk for alle de tøffe fighterne vi har hatt gjennom årene! Jeg ønsker deg nå lykke til med det som venter deg her i fremtiden. Vær forsiktig.»

https://www.instagram.com/p/CVm2IqEIVQv/

FOR Å VITE MER: «Jeg kan ikke engang kalle dem venner»
FOR Å VITE MER: Komedien: «Sverige har ingen kontroll»
FOR Å VITE MER: «Det er dumt å si – som om vi skulle til likene»

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.