«Mange russere så på Vladimir Putins tale som en slags krigserklæring»

I FNs sikkerhetsråd fordømmer de fleste medlemmene Putins beslutning

Mandag fordømte FN og et flertall av medlemmene av Sikkerhetsrådet, i et hastemøte, Russlands anerkjennelse av uavhengigheten til utbryterrepublikkene i Øst-Ukraina og president Vladimir Putins ordre om å utplassere tropper der.

«De internasjonalt anerkjente grensene til Ukraina vil forbli uendret uavhengig av russiske uttalelser og handlinger», sa den ukrainske ambassadøren til FN, Sergiy Kyslytsya. Ukraina spør Russland «Avbryt godkjenningsbeslutningen din» ukrainske løsrivelsesområder, «Gå tilbake til forhandlingsbordet» og fortsett til «En umiddelbar og kontrollerbar tilbaketrekning av okkupasjonstroppene», Han la til. Men på slutten av et anspent møte som varte i nesten to timer, anslo den ukrainske diplomaten at «FN var syk (…) rammet av viruset spredt av Kreml «.

Ved begynnelsen av møtet ringte USA, gjennom sin FN-ambassadør, Linda Thomas-Greenfield, «tull» utpekingen av den russiske hæren av president Vladimir Putin som en «fredens kraft» for å rettferdiggjøre en mulig inntreden i separatistterritoriene i Øst-Ukraina. «Vi vet hva de egentlig er»refset den amerikanske diplomaten.

«Vi er fortsatt åpne for diplomati, for en diplomatisk løsning. Vi har imidlertid ingen intensjon om å tillate et blodbad i Donbass.svarte den russiske ambassadøren til FN, Vassily Nebenzia.

Under sesjonen fordømte flere medlemmer av Sikkerhetsrådet handlingene til Russland, som Frankrike, Storbritannia, Norge, Irland, Albania, India, Kenya, Ghana, De forente arabiske emirater og Brasil.

Kina har skilt seg fra sine partnere ved ikke eksplisitt å fordømme Russland. «Alle land vil løse internasjonale tvister med fredelige midler, i samsvar med formålene og prinsippene i FNs pakt»han begrenset seg til å si at den kinesiske ambassadøren, Zhang Jun, ba alle sider om å gjøre det «vis moderering».

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.