livet hans i 18 nøkkeløyeblikk

Prinsesse Märtha Louise av Norge er 50 år. Muligheten for Kongebloggen til å fotografere 18 nøkkeløyeblikk i livet hans.

22. september 1971. Denne dagen, i Oslo, føder prinsesse Sonja, kone til kronprins Harald av Norge, deres første barn. En liten jente de kaller Märtha Louise. 22 måneder senere vokser familien opp med en gutt, prins Haakon. Det opprører skjebnen til den eldre søsteren. Den saliske loven, som da gjaldt under hans bestefars, kong Olav V, lovet sin lillebror Norges krone etter sin far. Og dens avskaffelse i 1990 endrer ingenting fordi de nye arvefølgereglene ikke har tilbakevirkende kraft, de gjelder kun prinser og prinsesser født etter den datoen.

Märtha Louise, prinsessen som snakker til engler

Märtha Louise blir aldri dronningen av Norge. Han har alltid visst dette og han har taklet det. Spesielt fordi det tillot ham å ha litt frihet i valg av liv. Og hun nølte ikke med å tenke utenfor boksen med profesjonelle aktiviteter som du knapt ville forestille deg for en datter av en linjal. Utdannet fysioterapeut, den unge kvinnen, som valgte å gi opp predikatet om kongelig høyde i 2002 for å jobbe, orienterte seg først i forestillingens nisje rundt folkeeventyr og tradisjonelle sanger. Forfatter av bøker og lydbøker, hun har også presentert flere TV-serier. Men fremfor alt, med påstand om å kunne kommunisere med dyr og engler, opprettet han i 2007 sitt eget alternative terapisenter «Astarte Education». En «Engleskole» (hvor vi lærte å komme i kontakt med (dens) engler) som åpenbart ved opprettelsen vakte mye kritikk i Norge. Til tross for at han var utsolgt for hans første retur!

Å lese: Prinsesse Märtha Louise strålende og optimistisk på 50-årsdagen

Etter å ha stengt denne skolen i 2018, har prinsesse Märtha Louise begitt seg ut på andre eventyr. Lidenskapelig opptatt av hester og dyktig rytter – etter å ha vært en del av det nasjonale hesteveddeløpslaget i noen år – lanserte hun YouTube-kanalen Hest360 (hest si hest på norsk), dedikert til hestefolk. På et helt annet felt tok hun og partneren hennes, den kaliforniske sjamanen Durek Verrett, våren 2019 en åndelig foredragsturné i Danmark og Norge. I dag trekker han frem en bok med … strikkeoppskrifter.

Den 22. september 2021 ble prinsesse Märtha Louise av Norge, mor til tre døtre født fra foreningen med forfatteren Ari Behn – som hun ble skilt fra etter 14 års ekteskap og som i noen tid led av depresjon, dessverre begikk selvmord i julen 2019- feiret sin 50-årsdag. Muligheten for Kongebloggen til å fotografere 18 nøkkeløyeblikk i livet hans. Utseende…

Enhver reproduksjon forbudt

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.