Linas Agro Group får tillatelse til å kjøpe logistikktjenesten Agro

Mavydas ileika, finansdirektør i Linas Agro Group. Foto av Judita Grigelyts (V)

AB Linas Agro-gruppen har mottatt autorisasjon fra den polske konkurranse- og forbrukerbeskyttelsestjenesten til å kjøpe 100 % av aksjene i UAB Agro logistic service.

Den litauiske konkurransemyndigheten har allerede gitt godkjenning for transaksjonen. Selskapet melder at selskapet er forsikret av den polske konkurranse- og forbrukerbeskyttelsestjenesten, da begge selskapene opererer i Polen.

Agro logistic service er et handelsselskap, et tidligere oppkjøpt aksjeselskap Kaunas Grdai er en strategisk partner i næringslivet.

Det er gode nyheter for troende å få en positiv avgjørelse innen utgangen av desember. Vi planlegger å avslutte avtalen i begynnelsen av januar. Mavydas ileika, finansdirektør i Linas Agro Group, anses som viktig for den videre suksessfulle utviklingen av petroleumsprodukthandelen.

Landbrukstjenesten har 10 ansatte, inntektene i 2020. kokte 33 millioner. EUR. Selskapet opererer i Polen, Latvia, Estland, Italia, Tyskland, Finland, Norge, Danmark, Russland, Hviterussland, Usbekistan og Tadsjikistan.

I midten av juli i år kjøpte Linas Agro Group en kontrollerende eierandel i AB Kauno Grdai, AB Kaiiadori pauktynas, AB Vilniaus pauktynas og relaterte selskaper. Etter dette oppkjøpet vokste konsernets konsoliderte inntekter for de tre månedene av regnskapsåret 2021-2022 med 84 % til LTL 440 millioner. Nettoresultatet økte med 199 % til 12 millioner euro. EUR.

Selskapet annonserte aksjene i gruppen etter å ha betalt 73,469 millioner lire. EUR, sammen med forpliktelser på EUR 70 millioner. Den totale verdien av kjøpet er 143 millioner euro. EUR.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. kilder.