Leter du etter en ny hobby? Slik kan du begynne å spille | Teknologi

På grunn av nedstengningen tilbringer vi mest tiden hjemme for øyeblikket. Så et godt tidspunkt å starte en ny hobby. Kanskje du har sett på den stadig voksende spillindustrien med interesse en stund og kunne tenke deg å spille. Men hvor starter du fra?
Du har sannsynligvis allerede begynt å spille på et tidspunkt. Nesten alle tok opp telefonen for å fordrive tiden med Wordfeud, Angry Birds eller Candy Crush. Det er også spill, men de er ikke nok til å fylle en hel hobby.

Den gode nyheten er at du kan komme langt med en smarttelefon eller et nettbrett. Ser du utover de mest populære spillene, finner du dybden du trenger på telefoner også. For å knuse hjernen din, start for eksempel med det prisbelønte Monument Valley, et puslespill hvor du beveger deg gjennom optiske illusjoner. Eller prøv Mini Metro, hvor du bygger det mest effektive metrosystemet under tidspress.


Hvis du vil se hvor modne spill har blitt de siste årene, er telefonen din fortsatt god. For eksempel ble spill som tidligere hadde vunnet alle slags priser på konsoller senere utgitt på iOS. Tenk på den prisbelønte Journey, en metafor for livet, som tar deg gjennom alle slags magiske riker. Spillet Gone Home har fått ros for sin overraskende historie om seksuell legning, som du oppdager ved å samle gjenstander og bokstaver i et forlatt hus.

Det er mange andre spill som hovedsakelig dreier seg om historiefortelling, for eksempel Life is Strange. I den spiller du en jente med kraft til å gå tilbake i tid og ta forskjellige valg som får store konsekvenser for livet hennes. Du trenger ikke raske reflekser for denne typen spill, fordi du går stille rundt og velger hva du skal si under samtaler. Denne kategorien inkluderer også spill som The Walking Dead og Her Story.

Budsjett

Det er ikke nødvendig å ha en stor lommebok for å prøve denne hobbyen. Apple tilbyr abonnementstjenesten Apple Arcade, som du kan spille mer enn hundre spill med for et lite beløp per måned. Dusinvis av nye spill har nylig blitt lagt til, inkludert Fantasian, en rollespill der all bakgrunn består av virkelige dioramas.

For Android-brukere finnes det sammenlignbare Google Play Pass. Det er litt mindre viktige titler enn Apple Arcade, men spill som Stardew Valley-gårdsimulatoren eller de morsomme puslespillbildene til det nederlandske spillet Hidden Folks er også et godt utgangspunkt for nye spillere. Det nyttige med et slikt abonnement er at du ikke taper mye penger med en gang og du kan si opp det like enkelt hvis spillet viser seg å ikke være noe for deg.

Spilldatamaskin

Hvis du har det, er det et logisk neste steg å kjøpe en spillkonsoll. Nintendo Switch er mer tilgjengelig for nye spillere. Du kan koble denne spillkonsollen til TV-en din, men du kan også bruke den som en bærbar enhet. Nintendo lager mange fargerike spill som tilbyr nok forklaringer for nye spillere. Det beste eksemplet er Animal Crossing: New Horizons, hvor du bygger et fellesskap i en landsby med alle slags dyreinnbyggere. I The Legend of Zelda: Breath of the Wild utforsker du et enormt landskap fullt av hemmeligheter. Dessuten er Pokémon- og Mario-spillene også et godt sted å starte.

Hvis du vil hoppe til slutten, kan du kjøpe en PlayStation 4 eller Xbox One. Disse noe eldre konsollene finner du brukt til konkurransedyktige priser. Etterfølgere til begge spilldatamaskinene har dukket opp nylig, men for nye spillere er det absolutt ingen grunn til å velge de dyre enhetene. Det er gitt ut få spill som kun kan spilles på de nyeste eksemplarene.

Netflix for spill

Begge spillkonsollene har hver sin abonnementstjeneste. Med Xbox Game Pass eller PlayStation Now har du umiddelbart et bibliotek med over hundre spill for hånden. Selvfølgelig er de ikke alle på topp, men fordelen med et slikt abonnement er at du raskt kan prøve ut ulike sjangere for å finne ut hvilken som passer for deg. Skytespill, fortellerspill, puslespill, rollespill – alt kommer.

Det beste rådet er å finne en spiller i bekjentskapskretsen og dra på eventyr sammen. Det er mange spill som er laget for dere å prøve sammen. For eksempel dukket det nylig opp It Takes Two, en romantisk komedie der dere to må løse alle slags gåter. Spill som Overcooked! og Moving Out ber dere om å jobbe sammen i en kaotisk situasjon, for eksempel et overfylt kjøkken eller en flyttebil. Og en ny hobby er alltid morsommere i selskap.

Spill kan også være nyttige. Slik kan dette spillet hjelpe deg med å overvinne angsten for nåler:

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.