Land of Schage Real Estate for leilighetsbygg i Šnipiškės i porteføljen til Merko Būstas

Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.

Det estiske kapitalbaserte eiendomsutviklingsselskapet Merko Būstas har kjøpt et egnet område for utvikling av flerleilighetsbygg i hovedstaden Šnipiškės fra det norske hovedstadsselskapet Schage Real Estate.

I en transaksjon som ble avsluttet denne uken, ble partiet kjøpt med produksjonsbygget og dets filialer.

I følge data fra grunnboken har datterselskapet til Merko Būstas MB projekts ervervet en tomt på nesten 0,84 hektar i Daugėliškio str. 33A for oppføring av boligbygg. Den kan brukes til å bygge høyhus og høyhus.

Disse eiendelene har vært i Schage Eiendoms portefølje siden 2008. Selskapet arrangerte en arkitektkonkurranse, som i 2012. Arches-kontoret vant prosjektet Green Mountain Yard. Den gang var det planlagt om lag 160 leiligheter totalt.

I 2019, etter salget av kontorkomplekset Quadrum i sentrum av hovedstaden, fortalte Kjetil T. Hanssen, leder for Schage Eiendom, VŽ at selskapet planlegger flere andre eiendomsprosjekter: 20.000 kvm. m med leilighetsbygg i Daugėliškio-gaten og 60 000 kvm. m av kontorkompleks i det sentrale forretningsdistriktet.

Merko Būstas har foreløpig ikke kommentert utbyggingsplanene i området.

Planene har endret seg

K. Hanssen, nå VŽ sier at tomten i Daugėliškio str. besluttet å selge på grunn av selskapets endrede utbyggingsplaner.

Selskapet hadde tidligere planlagt å bygge borettslag her og investere cirka 35-40 millioner LTL i utviklingen deres. EUR. Starten av prosjektet ble imidlertid forsinket fordi byggingen av Kernavės-gaten var i vente, som koblet sammen Konstitucijos Ave. og Žalgirio st.

– Vi har ikke bestemt oss for å bygge ut noen andre prosjekter. Vi har eid denne tomten lenge, planene våre er nettopp endret og vi har bestemt oss for å selge tomten, sier K. Hanssen.

Han kommenterer ikke avgjørelsen ytterligere, men bekreftet at han har til hensikt å utvikle den videre i Vilnius.

Kjetilas T. Hanssen, daglig leder i UAB Schage Eiendom. Foto av Vladimir Ivanovo (VŽ)

«Vi planlegger en utvidelse, men vi har ikke signert en kontrakt for å kjøpe historien ennå, så jeg vil ikke dele planene før den er signert,» legger han til.

Ifølge Hanssen er den nye lokaliteten tiltenkt utvikling av et nærings- og boligprosjekt.

«Både dette og det (prosjekt – VŽ). Vi holdt på med kommersielle prosjekter, nå leter vi og kanskje kommer vi tilbake til markedet med et leilighetsprosjekt», sier sjefen for selskapet.

Den vil tilby testede alternativer

Algirdas Navickas, partner i eiendomstjenesteselskapet Reaction, som vurderer landet kjøpt opp av Merko Būstas, sier at i denne delen av Šnipiškės er det en nylig aktiv utvikling av boligprosjekter og at innbyggerne tilskriver distriktet til den sentrale delen av byen .

«Dette er også påvirket av dannelsen av Central Business District (CBD), hvor nye arbeidsplasser vokser raskt. Det er ikke for ingenting at Šnipiškės nå er et av de mest utviklede og nye prosjektene i distriktene i byen Vilnius, derfor i det ervervede landet Daugėliškio str. 33A er ekstremt gunstige forhold for utvikling av et nytt boligprosjekt «, sier A. Navickas.

Ifølge ham er det sannsynlig at det kan planlegges næringslokaler i det fremtidige prosjektet, men de bør ikke utgjøre en vesentlig del av prosjektet, siden tomten ligger langt fra hovedgatene i byen.

«Gitt den sterke etterspørselen etter nye boliger, tror jeg Merko vil tilby markedet et av sine allerede testede leilighetsprosjekter, som kan tilpasses her relativt raskt. Denne utvikleren har allerede erfaring med å utvikle boligprosjekter i Šnipiškės,» sier l «intervjuet.

Han tror imidlertid at den opprinnelige ideen til Schage Eiendomsprosjekt kan endre seg fundamentalt.

Algirdas Navickas, partner i eiendomsselskapet Reaction.  Personlig bue.  bilde
Algirdas Navickas, partner i eiendomsselskapet Reaction. Personlig bue. bilde

Ved å evaluere det norske kapitalselskapets planer i hovedstaden, mener A. Navickas selskapet har satt seg høyere mål og planlegger å utvikle et blandet bruksprosjekt.

«Utvilsomt vil utviklingen av et slikt prosjekt kreve en eksepsjonell beliggenhet, som mest sannsynlig vil være i den sentrale delen av byen, og muligens også i Vilnius gamleby-området.» Jeg tror at deres intensjoner snart vil bli annonsert på markedet , «sa han. sa.

I følge A. Navickas skiller denne utvikleren seg ut for sine designideer og høykvalitetsimplementering, og Quadrum Business Center er et godt eksempel på dette. Han viser også til at utbyggers prosjekt på Daugėliškio st. ble utarbeidet i 2012, selv om ideen nå, etter hans mening, høres bra ut.

Schage Eiendoms utviklingsstrategi er meget konsistent, med innovative og gjennomtenkte løsninger. Dette viser at utbygger har satt klare og langsiktige mål, som på mange måter allerede er nådd», legger eksperten til.

Tidligere eiendomsprosjekt Schage Daugėliškio str.  33A.  Visualisering.
Tidligere eiendomsprosjekt Schage Daugėliškio str. 33A. Visualisering.

I november la Merko Būstas til en tomt i Naujininkai, i Pelesos-gaten, i det tidligere territoriet til selskapet Vilniaus Stiklas. Selskapet har foreløpig ikke kommentert disse utbyggingsplanene, men det kan bygges boliger og administrasjonsbygg i området.

For tiden utvikler selskapet multi-leilighetsprosjekter «Vilnelės slėnis», «Vilnelės skverai» og «Fizikų namai» i Vilnius.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», Registersenter, etc. kilder.