Konferansier: Rapportert av DN-lesere 6. mai 2022

Parlamentet og regjeringen supplerer søknaden om medlemskap i NATO med følgende forbehold:
● Et forsøk på å få tilsagn fra Østersjølandene om å respektere Gotland som en nøytral eller demilitarisert sone.
● Allianse mot atomvåpen, utenlandske tropper, baser eller våpen på svensk territorium.
● Forpliktelse til aldri å delta i offensive militære operasjoner.
● En ensidig forpliktelse til kun å delta i militære operasjoner med støtte fra FN.
Peter PetterssonHellvi

«I natt drømte jeg om noe jeg aldri hadde drømt om før, jeg drømte at amerikansk herredømme er over.» Göran Greider før torsdag kvelds presentasjon som fredagsgjest på «Go’kväll» – et eksempel på sjelden dårlig timing midt i den pågående russiske offensive krigen i Ukraina. Kanskje det hadde vært bedre, for å si det mildt, for ham å rette sin indignasjon i den retningen. Men det «fredselskende» Russland «ble tvunget til å gjøre» er sikkert også USAs feil?
For Axel OlssonTyresö

Sverige har hatt over 200 år uten kriger. Tror du det fungerer å vifte med et flagg uten allianser foran Putins nese? Hadde ikke Sverige latt den tyske hæren komme fritt inn i Norge under andre verdenskrig, ville nok Europa ha sluppet unna krigen. Jeg satt i en gruvetunnel i Björnevatn i Nord-Norge nær den russiske grensen under krigens siste fase. Russerne krysset grensen, i gruvegangene. Tyskerne brente hele Nord-Norge. Les boken «Det svenske sviket 1940-1945»!
Lilebil AngelsenStockholm

Mange vil minne om hvordan Sverige tillot transport av tyske tropper og solgte jernmalm til nazistene under andre verdenskrig, så vi var ikke nøytrale, hevdes det. Få skriver om Sveriges samarbeid med de allierte under krigen. Det er forøvrig ikke nøytraliteten som har beskyttet oss, men alliansefriheten.
Jens BuschLidingö

Hva slags samfunn får vi når foreldre oppdrar barna sine til å ty til vold og kaster stein mot politifolk?
Rolf MånssonStockholm

tanker
Det er en dyp natt med hardhet
i verden.
Og jeg går nedover en gate.
For en vei jeg går inn i mine tanker
en god morgendag
med blomstrende godhet
over hele jorden,
en godhet som vokser
med varm klarhet …

Lennart LundinBandhagen

Dette med det kommunene vil få kompensasjon å ha vindturbiner installert på deres land er et utmerket forslag. Kommuner som ikke ønsker vindkraft skal også måtte betale og ikke finansieres med statsavgiften. Når forslag kommer på bordet og koster penger, bør det gjøres rede for hvem som skal betale slik at folk har et grunnlag å bygge på når de skal avgjøre om de skal støtte eller forkaste et forslag.
Anders L LarssonLaxå

Det er så trist at DN bruker Postnord til å distribuere DN på trykk på Gotland! I dag distribueres bladet kun tre dager i uken. DN er et nyhetsmagasin og vi har for lengst avtalt å motta det først på ettermiddagen. Men den siste endringen er ikke akseptabel. Hvorfor ikke prøve å finne et annet selskap å ta over? Ikke alle ønsker å bli tvunget til å se på skjermen.
Margareta Johanssonvideregående lærer, Visby

Takk, Hanne Kjöller, for din adressebok på ledersiden om bedriftens dårlige telefontjeneste – et mesterverk! Vi inviterer interesserte bedrifter, det er nesten alt, til å endre ditt sekretariat til: «For øyeblikket er det få som svarer».
Lennart OlssonSundsvall

Vil du også sende et bidrag til lappen? Send e-post til insandare@dn.se! Et mindre utvalg legges ut på avisens bidragsyterside og et større utvalg på dn.se/insandare fra mandag til fredag. Utgiver: Mats J Larsson.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.