Karim Benzema dømt til ett års fengsel

Publisert på:

Den franske lagspissen Karim Benzema ble onsdag funnet skyldig av Versailles (Yvelines) straffedomstol for medvirkning til forsøket på utpressing i den såkalte Valbuena-sekstape-saken. Han ble dømt til ett års fengsel med suspensjon og en bot på 75 tusen euro. Advokatene hans kunngjorde umiddelbart at klienten deres utfordret dommen.

Karim Benzema er nå fiksert på sin skjebne i den såkalte «sextape»-saken. Le tribunal correctionnel de Versailles a reconnu coupable, onsdag 25. november, de complicité de tentative de chantage sur son ex-coéquipier chez les Bleus, Mathieu Valbuena, et l’a condamné à un an de prison avec sursis et 75 000 euros d «bot .

Blues-spissens advokater annonserte umiddelbart at deres klient ville anke dommen. Mot de fire andre tiltalte i denne saken som rystet den franske fotballverdenen, har Straffedomstolen i Versailles avsagt dommer som strekker seg fra atten måneders prøvetid til to og et halvt års fengsel.

Real Madrid-spissen, som ikke deltok på den tre dager lange rettsaken forrige måned på grunn av klubbens sportslige agenda, ifølge hans advokater, var ikke til stede under lesningen av resolusjonen. Faktisk spiller klubben hans en Champions League-kamp om kvelden på sheriff Tiraspols plen i Moldova.

33-åringen ble anklaget for å ha oppfordret Mathieu Valbuena til å betale en gruppe mistenkte utpressere i bytte for å unnlate å avsløre en intim video av spilleren.

På spørsmål om en mulig domfellelse i et intervju med Pariseren, forsikret det franske fotballforbundets president Noël Le Graët 10. november at spilleren som nylig gjenforent det franske laget «ikke vil bli ekskludert».

«Treneren vil alltid være ansvarlig for valget sitt, og Benzema vil ikke bli ekskludert fra noen juridiske sanksjoner,» sa FFF-sjefen i dette intervjuet. «Selv om han får en betinget fengselsstraff, har han fortsatt mulighet til å anke en dom. Så innkallingen hans, eller ikke, i de kommende månedene vil ikke være knyttet til denne dommen.»

Med AFP og Reuters

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.