Jimmie Åkessons oväntade kärleksförklaring till offentlig tjeneste

Sverigedemokraternas sympatisörer er fortsatt de svenske som har latt være fortroende for offentlig tjeneste, noe som framgår av den siste SOM-mätningen. Partiet vil i tillegg slå sammen SVT, SR og UR til et enda selskap og et lite av oppdraget.

Ledende SD-politiker har også flere ganger gått til harde angrep mot SVT og SR. Intet minst Jimmie Åkesson, som i et intervju i Morgonpasset i P3 kalles bare P3 for en skitkanal.

– Hade jag varit chef här hade jag lagt ner P3 direkt. Det er venstreliberal smørja, sa han.

Men nu kommer partilederen Jimmie Åkesson ut som en offentlig tjeneste-kramare.

– Jag älskar offentlig tjeneste. Mange har en bilde av at vi er sterke emo public service og det er veldig mye å si om hvordan det fungerer, men det er også noe veldig bra som jeg synes at vi skal være rädda om, sier Jimmie Åkesson i Politikbyråter: o

– Det garanterer någon form av politikk- og nyhetsbevakning i hela landet och att alle deler i samfunnet kan ta del av det demokratiske samtalet.

Jimmie Åkesson liker Melodifestivalen

Når public service får kritikk handler det også ofte om intetsigende andre kristdemokrater: SVT skal dra ned krimskramset og fokusere på nyhets- og samfunnsprogram.

Men Jimmie Åkesson holder intet med, minst når det gjelder dyraste produksjonen: Melodifestivalen.

– Offentlig tjeneste kan ha en veldig inkluderende funksjon der man kan samles kring det som noen ganger kalles for lägereldar. De skulle få samme publikasjon om det gjordes på kommersielle vilkår. Det er en viktig funksjon som jeg synes at vi skal slå vakt om.

«Ska inte styras av politiker»

I ditt parti finnes det to posisjoner, Mattias Karlsson vil jo til eksempel skrota partiledardebatterna, hva anser du om det?

– Jeg tror at folk i mitt parti holder med den viktige funksjonen som offentlig tjeneste bør ha. Sedan er det klart at det stiller høye krav på alle inblandade når det gjelder opartiskhet og uavhengig.

– Min opplevelse som politikere er at man prøver å gjøre det veldig høy grad også, også om man alltid har lykkes.

Hur ser du på utviklingen i Polen, hvor offentlig tjeneste har blitt mer styrt av politikerne?

– Jeg synes intet om public service ska styres av politikere på ett annet sätt enn når det handler om hvilket oppdrag man ger.

– Så er det også i Sverige og så må det ikke være noe. Men politikere skal ikke legge til seg i hva som skal sändas uten at det må finnes en journalistisk integritet i det.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.