Jeg håper denne teksten er riktig oversatt, Veronika Stepanova

Det er tirsdag ettermiddag.

En rask telefonsjekk viser at jeg har mange nye intervjuforespørsler fra Russland, USA, Danmark og Norge.

Jeg svarer ingen av dem. For hvordan ville du vært i stand til å svare på en idiotisk viral strøm som allerede er ute av kontroll?

Kort bakgrunn?

For noen dager siden skrev jeg en kronikk om variantene av fluorvalla som nå er forbudt av det internasjonale skiforbundet (Fis). Problemet er at FIS fortsatt ikke har mulighet til å verifisere om noen bryter forbudet.

Effekten?

Enhver anledning der en nasjon gjør det veldig bra med gjeting under forhold der forbudte fluorprodukter fungerer best, er også en grobunn for skepsis.

I stedet for – som før – tilfeldig å rose blokklaget som klarte å score perfekt for dagen, er det nå alltid et ubesvart spørsmål: Kunne de ha C8-fluor under skiene?

Det er den absurde staten skapt av et forbud uten kontroll eller straff.


Og det er derfor Veronika er sint på meg.


Lørdag 12. februar steg temperaturen her i ellers iskalde Zhangjiakou like brått som uventet til en mild og innbydende vinter. Og derfor forhold der den forbudte muren kunne gjøre en forskjell.

Derfor skrev jeg en artikkel for å synliggjøre den vanvittige situasjonen skiverdenen har havnet i. At de to nasjonene med dagens beste ski (Tyskland og Russland) nå automatisk blir utsatt for mistenksomhet, i stedet for å bli hyllet for fenomenalt arbeid av sitt vallateam.

Og jeg påpekte også at mest sannsynlig hadde verken Russland eller Tyskland gjort noe galt.

Alt jeg ville påpeke var det makabre med et forbudssystem der alle kan bli mistenkt, men ingen blir noen gang frikjent.

Da så?

Ja, jeg trodde det. Men å så lite visste jeg.

Noen dager senere skapte en norsk journalist og kraften i sosiale medier det lille monsteret hans.

Nordmannen tok kontakt med den russiske OL-stjernen Veronika Stepanova på Instagram og klarte på ubegripelig vis å formidle bildet jeg hevdet i teksten min av å jukse med en forbudt vegg.

Veronika Stepanova er ingen vanlig russisk idrettsutøver. I tillegg til å være en av de mest talentfulle kvinnelige skiløperne i skiverdenen, er hun også et ytre fenomen på sine sosiale medier.


Så selvfølgelig, svarte Veronika.


Mer presist gjorde han det med følgende innlegg på Insta-kontoen sin med 84 000 følgere.

«Kommentatoren til den svenske avisen Expressen har en velutviklet luktesans: han lukter C8-fluor på mine ski (og også på tyskjentenes) langveis fra. Selv om det ikke er det.

Jeg har et forslag, Tomas – hvorfor ber du meg ikke sjekke underbuksene mine – i tilfelle du må gjemme en motor der, som du vet, Karlsson-som-bor-på-taket / Karlsson på taket bok. Den tittelen ville sikkert solgt bedre, tror du ikke?!«

Og så ble det vilt.

Journalister fra hele verden tok plutselig kontakt med meg for å få min kommentar til det Stepanova skrev. Den største europeiske avisen Bild har trukket oppmerksomhet til sirkuset. Og ja, noen hatfylte e-poster også.

Men nei, de fikk ikke svar.

For hvordan kan jeg svare på et verbalt angrep på noe jeg aldri har skrevet? Som er basert på et spørsmål som er stilt feil av en norsk journalist – eller kanskje en laber oversettelse fra Google Translate? Noe som så snur ukontrollert i den virale verden i 2022?

Nei, det er en kamp som ikke kan vinnes.

Jeg kan ikke engang prøve.

Derfor skriver jeg denne teksten i stedet. Og jeg håper du oversetter det godt denne gangen, Veronika.


For å være ærlig er det så utrolig trist hvordan vi kunne havnet her.


FOR Å VITE MER: Dagens OL – program tirsdag 15. februar

FOR Å VITE MER: Hele programmet for OL i Beijing • Svensk TV-program og tider

Se også siste episode av Studio Beijing

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.