Jan Guillous oppfordring til Venstre: «Vi må kvitte oss med identitetens idioter»

Jan Guillou tar imot i leiligheten sin på Östermalm. Den kjente forfatteren og journalisten har vært på venstresiden siden 1968, da han meldte seg inn i det svenske kommunistpartiet (SKP), en maoistisk rival til de sovjetlojale venstrepartikommunistene.

I dag kaller Jan Guillou, som ikke har vært medlem av et parti siden han ble utvist fra SKP, seg sosialist. Og det er som sosialist han reiser heftig kritikk av dagens Venstreparti, som nylig har hatt suksess i meningsmålingene.

«Det er bare for latterlig»

Jan Guillou mener partiet ble blendet av identitetspolitikk da det endelig ble kvitt det kommunistiske åket.

– Sosialdemokratene har blitt et borgerlig parti mens venstrepartiet ideologisk sett er litt mer til høyre enn sosialdemokratiets modell fra 1968. Men venstrepartiet kan aldri bli det store sosialdemokratiske partiet fordi det rett og slett er for latterlig, sier den. forfatter Hamilton i et intervju med SVT Politikbyrån.

Jan Guillou sier at hvis han hadde vært medlem av venstrepartiet, ville han ha følt seg overbevist om at partiet «nå er den virkelige tosken».

– Men da må du kvitte deg med de identitets-idiotene. Det må forstås at de tullete muslimske reaksjonære i forstedene ikke kan unnskyldes bare fordi de er innvandrere.

– Man må ha et slags likestillingsprinsipp for alle, og man må kaste alle ut av partiet vårt som løper og snakker om hudfarge.

«Du tror nesten ikke det er sant»

For eksempel tar Jan Guillou det faktum at Venstre som eneste parti er imot vaksinepassasjer. Noe han mener er fordi partiet ikke ønsker å bli anklaget for rasisme.

– Denne måten å holde seg til rase og religion på er nå så tilbakestående i 2021. Når du tenker på det som sosialist, tror du knapt det er sant.

Aron Etzler, partisekretær i Venstre, svarer i en kommentar til SVT at «han forstår ikke hva Jan Guillou mener».

– Vi har en universalistisk tilnærming til måten vi behandler mennesker på, det vil si at vi behandler mennesker på samme måte. Det gjennomsyrer alle programmer og all vår handling.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.