I Norge drepte en mann bevæpnet med bue fem mennesker og skadet to

Politiet i Sørøst-Norge pågrep onsdag en mann mistenkt for å ha skutt fem personer med pil og bue og to andre skader, opplyser tjenestemenn.

– Mannen som utførte handlingen ble pågrepet av politiet og er ifølge våre opplysninger den eneste involverte, sa Eivindas, politimester i Kongsberg by, på en tidligere pressekonferanse.

Politimesteren sa det var en «konfrontasjon» mellom politiet og angriperen under angrepet på Kongsberg, men forklarte ikke i detalj.

Politiet sa at den mistenkte gikk rundt i byen og skjøt piler mot folk. Ifølge Oas ble flere personer skadet i butikkene.

Rundt 18:00 30 minutter. Årsakene til angrepet i flere lokalsentre i Kongsberg lokal tid (kl. 19.30 Litauen) er fortsatt ukjent, men politiet har ikke utelukket insentivet.

– Gitt hendelsesforløpet er det åpenbart at dette er et terrorangrep, sa Aas. — Den arresterte ble ikke avhørt, så det er for tidlig å si noe om motivene hans.

Politiet opplyser at den mistenkte er varetektsfengslet i Drammen, men vil ikke gi ytterligere detaljer om ham.

– Andre er ikke aktivt ettertraktet, sa Aas.

TV2-tv meldte at mannen også hadde kniv og andre våpen.

Noen medier og kilder nær landets redningstjenester sa at minst fire mennesker har blitt drept i det siste. De skadde ble fraktet til sykehus.

En pil som svaier i veggen

Politiet oppfordret folk til å holde seg hjemme; tjenestemenn stengte flere blokker. TV-reportasjene viser ankomst av ambulanser og væpnede politifolk på stedet.

Et helikopter og en gruppe eksplosiveksperter ble også sendt til stedet.

Et bilde sendt av et vitne til hendelsene ble lagt ut på nettsiden til allmennkringkasteren NRK, som viser en svart pil fanget i veggen.

Norge har tradisjonelt vært et fredelig land, men det har vært angrep fra høyreekstreme de siste årene.

Ekstremisten Anders Behring Breivik drepte 77 mennesker i en dobbeltstreik 22. juli 2011.

AB Breivikas detonerte for første gang en minibuss lastet med eksplosiver i hovedstaden Oslo, like ved Statsministerens kontor. Han dro senere til naboøya Utioja og skjøt dusinvis av mennesker i en ungdomsleir på venstresiden.

Philip Manshaus, som erklærte seg nynazist i august 2019, rev ned en moské i utkanten av Oslo. Til slutt klarte de troende å holde ham tilbake; ingen ble hardt rammet under hendelsen.

Imidlertid hadde Ph. Manshaus allerede skutt sin 17 år gamle søster, som ble adoptert i Kina. Påtalemyndigheten beskrev handlingene hans som en «rasistisk handling».

Norske sikkerhetstjenester forpurret også flere planlagte jihadistangrep i landet.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.