Hvorfor mistet rue (de) Solférino pakken i Lille?

Dette er et mysterium i Lille. Kan du forestille deg rue de Londres, rue de Norway eller avenue de Dunkerque uten pronomenet som kommer foran dem? Nei selvfølgelig. Dette er også tilfellet med den tidligere rue de Paris før den ble omdøpt til rue Pierre-Mauroy.

Denne «av» betegner et sted, enten det er en by eller en by. han er strengt tatt overalt på veiskiltene til byene våre. Faktisk, som minnet hans huskes, var den tidligere sosialistiske borgermesteren i Lille godt kjent med rue de Solférino i Paris. Og med god grunn. Det var arterien som huset det imponerende PS-hovedkvarteret før det ble solgt.

Men i hans gode by, tidligere statsminister i François Mitterrand han gjorde aldri en innsats – som sine forgjengere, eller hva som skjedde med ham, som også var førstesekretær i PS … rue de Solférino – for å bringe sin «de» tilbake til rue Solférino i Lille, den lengste i byen med sine to kilometer. Hvorfor det ?

Den lille byen Solferino, nord i Lombardia, har nå 2600 innbyggere.

Det nye slaget ved Solferino …

Forklaringen kan ligge i at den ser ut til å ha gjort det alltid blitt kalt det (1). Når vi ser på Gammel Lille guidepartikkelen var faktisk allerede forsvunnet da arterien ble innviet i 1865. Anomali.

Solferino er faktisk en liten italiensk by som ligger i Lombardia. I dag, stolt av sine 2600 sjeler, har byen gått inn i historien til … Frankrike etter en sensasjonell seier av Napoleon IIIs hær om østerrikerne til keiser Franz Joseph. Den 24. juni 1859, 330 000 soldater kolliderte faktisk. Et blodbad.

Dagen etter oppdaget en sveitser Solferino-slagmarken og dens mange døende jagerfly. Sistnevnte er en forretningsmann forent med en vakker humanistisk ånd. Året etter, i Genève, starter han møtene som skal føre til opprettelsen av den internasjonale militære redningskomiteen. I 1876 ble denne komiteen det internasjonale røde kors. Denne mannen ble kalt Henri Dunant (1828-1910).

Under slaget ved Solferino.  Napoleon III, på hesteryggen, kontrollerer slaget.
Under slaget ved Solferino. Napoleon III, på hesteryggen, kontrollerer slaget.

Tildelt med Nobels fredspris i 1901, har sin gang i mange byer. Blant annet i Lille.

Nye retter

I en tid hvor kommunen forbereder seg på å starte store arbeider i rue Solférino, ville det kanskje ikke vært helt absurd gi den tilbake partikkelen ved å innvie nye plater. Vi kjenner en sveitser med et stort hjerte som ville sette pris på dette nye slaget ved Solferino.

(1) Dette gjelder også Boulevard (de) Montebello. Denne italienske landsbyen var også åstedet for to franske seire over østerrikerne i 1800 og 1859.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.