Hvor kommer problemene med hoppere fra? Małyszs første trener legger frem en vanskelig avhandling

Dariusz Ostafiński, Polsat Sport: Hva er galt med polske hoppere?

Jan Szturc, onkel og første trener for Adam Małysz: Dette er et spørsmål til trenerteamet.

Jeg spør deg.

Jeg kan si at jeg ser tekniske mangler ved inngangsposisjonen. Bortsett fra Kamil, har hver av våre spillere problemer med dette elementet. Og tilgang er grunnlaget for et godt hopp.

Hvorfor det?

For det er en god rekyl fra gode retninger. Så før det fungerer, er det vanskelig å forutsi noe og si når det kan bli bedre.

Og nå?

En slags gjenopprettingsprogram ville være nødvendig, men dette er et bredt tema. Noen mennesker kan bruke en retur til den mindre bakken for å få dem til å føle sprett. Og returløperen føler at han har en god pendlerposisjon. Av uttalelsene til spillerne ser det ut til at jeg ikke føler beinet mitt, jeg føler ikke en retur. Og her er en vanskelig nøtt å knekke. Det var ikke slik vi så for oss starten på verdenscupen, spesielt Engelbergs. Hvis det ikke fungerte før, kunne du vifte med hånden og vente på Engelberg, som alltid var på topp. Denne gangen skjedde det ikke. Suksessen på disse to dagene er Kamils ​​sjetteplass. Lørdag tente litt grønt lys for oss. Inngangsposisjonen hans var god, men han bommet på terskelen.

Drikken?

Da jeg så på Piotr Żyła, må han fortsatt jobbe på skuldrene. Søndag gjorde Paweł Wąsek en god opptreden. En serie var bra for ham, og forholdene var lotteri, for det var gunstig vind. Da vinden ble svakere, fløy noen spillere, inkludert Wąsek, bort. Selvfølgelig klarte de beste, som Kobayashi, Lindvik og Geiger, det uansett.

Synd at våre ikke er blant de beste.

Det er noe i staben vår at alle har sin egen adgangsstilling. Det er ingen modell. Når østerrikere, nordmenn eller tyskere starter fra oppkjøringen, følger de en sekvens. Og hos oss vet jeg ikke hva årsaken til dette er, alle i denne flukten oppfører seg forskjellig. Og de dårlige resultatene er en konsekvens av mangelen på denne ordningen. Det er kjent at ikke alle er bygget likt, at alle må justere ryggen og bøyevinkelen på knærne forskjellig, men dette er detaljer som må gjøres ut fra et bestemt mønster. Vi har mange av disse korrigeringene å gjøre, fordi disse klossene har gått helt i stykker og det vil være vanskelig å bygge dem opp igjen.

Vet du hvorfor denne inngangsposisjonen til våre spillere er dårlig?

Jeg har mine antakelser.

Del gjerne med dem.

Det er en plattform der hoppere tester tilgangsposisjonen. Spørsmålet er om sprettteknikken på plattformen passer for den oppoverbakke. Personalet må ta enkeltspillere og konsultere dem raskt. Kanskje noe må endres. Du må absolutt reagere, i noen tilfeller ganske hardt. Det er fortsatt rom for forbedring. Om et øyeblikk det polske mesterskapet i Zakopane og jeg håper at kanskje noe vil endre seg der. Ellers blir det vanskelig å forbedre, for det er jul og deretter Tournament of the 4 Hills. Kanskje noe må endres, for laget er ikke bare en av dem som hopper til VM. En annen ting er at selv de fra Continental Cup ikke blir gale. De inntar plasser i tredje, sporadisk i andre ti.

Adam Małysz sier imidlertid at hvis de beste ikke hopper, så må du på Four Hills-turneringen sende ungdommene for å lære.

Hvis seniorer ikke drar dit, må du selvfølgelig prøve. Vi blir smartere etter det polske mesterskapet.

Kanskje du kan gi oss en idé til en gjenopprettingsplan. Herren reddet ofte Adam Małysz fra undertrykkelse.

Vi hadde den 65 meter lange Elba. Det var et lavt fly over den bakken. Du burde ha følt terskelen der. Det må ha vært en start, for hvis noen ikke gjorde det, havnet de på oksene. I Łabajów var det alltid fred og mulighet til å jobbe, vekk fra kjas og mas og media. Jada, det var TV-stasjoner som ønsket å rapportere Adams treningshopp, men det klarte vi å unngå. Vi hadde vanligvis fire eller fem økter der.

Hoppbakkene i Łabajów eksisterer imidlertid ikke lenger.

Ja, innløpet er revet og er bevokst med trær. Dessuten var det et problem med denne bakken at konkurrenten kom inn på veien etter hoppet. Det skulle være stengt, beboerne hadde et problem.

Ramsau gjenstår.

Dit reiste Adam sammen med Apolloniusz the Secret. Ramsau er en overgangsbakke, der kan du følge med på det du har fått til. Våre var allerede i Ramsau, men det ble ingenting av det. Men du må prøve å få følelsen. Det virker på meg som om spillerne våre savner snøhoppet. Men kvalifikasjoner og yrker er ikke nok.

Dariusz Ostafiński, Polsat Sport

Gå til Polsatsport.pl

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.