Hva det betyr for India og dets idrettsutøvere

New Delhi, 6. mai (PTI) For en som skyttelen Saina Nehwal kan den fungere som en ny livline, men for tennisspilleren Sania Mirza og bueskytteren Tarundeep Rai ser det ut til å ha den ultimate muligheten til å representere India ved et tverrfaglig arrangement av stor interesse. slapp unna med utsettelsen av Asia-lekene i Hangzhou. Hvordan påvirker utsettelsen idrettsutøvere individuelt? ————————————————– – Saina, som er rangert blant de 15 beste i verden, hadde hoppet over nasjonale utvelgelsestester for CWG og Asiad, da hun ikke ønsket å sette kroppen på straffene for flere kamper mellom internasjonale turneringer.

Nå kan gapet mellom CWG og Asiad, hver gang nye datoer kunngjøres, tillate henne å bli med på nytt med det indiske laget og få en ny sjanse til å vinne en medalje på Asian Games, forutsatt at det nasjonale forbundet vurderer hennes form nær lekene.

Sania, som er 35, har allerede annonsert at 2022 blir hennes siste sesong. Den mest suksessrike indiske tennisspilleren må nå revurdere om hun kan forlenge karrieren noen måneder til for å nå toppen.

På samme måte hadde Tarundeep Rai, den tre ganger olympiske og individuelle sølvmedaljevinneren ved de asiatiske lekene i Guangzhou i 2010, planlagt å trekke seg i september etter Hangzhou-arrangementet og er nå på plass.

«Det er et stort slag for meg. Jeg er allerede 38 år gammel og jeg planla å trekke meg etter Asia-lekene i år. Jeg aner ikke nå, dette er virkelig et stort tilbakeslag for forberedelsene mine. Jeg føler at jeg nådde toppen i min karriere igjen etter skuffelsen over fjorårets OL.

«Jeg vant nylig VM blandet gull for første gang (med Ridhi Phor) i Antalya. Alt var planlagt og i rute for meg, og nå må jeg ta en ny samtale. Jeg må diskutere med familien min og trenerne for å svare umiddelbart «, sa Rai til PTI.

I friidrett hadde Seema Punia (diskoskast, bronse), Manjit Singh (800m, gull) Jinson Johnson (1500m, gull) og MR Poovamma (4x400m gullstafett) gjort det bra på Jakarta Games 2018.

Av disse er Seema 38 mens Manjit er 32. Både Jinson og Poovamma er 31. Vel, Jinson, hvis han er i form, vil være en sikkerhet på Hangzhou Games, men det vil være vanskelig for Seema og Poovamma å bli gamle, som er forbi hans tid bedre hvis lekene blir omlagt senere i 2023.

Friidrett er sporten som alltid har bidratt betydelig til Indias oppgjør ved de asiatiske lekene. Av de totalt 672 medaljene landet har vunnet så langt, har friidrett delt ut 254.

Indiske friidrettsutøvere hadde vunnet 20 medaljer (8 gull, 9 sølv, 3 bronse) av totalt 70 i landet ved de asiatiske lekene 2018 i Indonesia.

Planlegging og forberedelser —————————- Fra et bredere perspektiv vil det i stor grad være planleggingen av både individuelle og teamarrangementer som vil lider når alle planlegger treningene og konkurransene sine på en slik måte at de topper seg nær den store begivenheten.

Utsettelsen vil også løse dilemmaet til National Sports Federations (NSFs) som hadde planer om å sende forskjellige lag til CWG og Asian Games på grunn av et kort gap mellom de to multisport-arrangementene.

Nå kan hockeyforbundet stille med sitt beste lag i begge lag og øke sjansene for medalje. Hockey India hadde bestemt seg for å sende de nest beste spillerne til Birmingham CWG og det beste laget til Hangzhou.

De asiatiske lekene er også en mulighet til å kvalifisere seg til OL i Paris 2024. Hockeylag og individuelle tennisspillere kan reservere setene sine til OL ved å vinne sine turneringer i Hangzhou.

Utsettelsen vil neppe påvirke hockeylag. De er heller glade for å ha mer tid til å forberede seg på den store utfordringen.

Sist gang herrehockey vant gull på Asiad var i 2014 Incheon-utgaven, mens kvinnelaget gjorde det tilbake i 1982.

Utsettelsen er også en lettelse for friidrettsutøvere ettersom de hadde mange store billetter planlagt denne sesongen og nå kan puste lett med ett arrangement mindre.

Nå kan de kun fokusere på verdensmesterskapet (15.-24. juli) i Eugene, USA og Birmingham CWG (28. juli-8. august).

På samme måte kan Davis Cup-spillere puste lettet ut ettersom bortedatoene mot Norge (16-17 eller 17-18 september) ikke kolliderer med Asian Games og AITA kan stille med de beste lagene i begge arrangementene.

Økonomiske implikasjoner ———————– Den indiske regjeringen har brukt mye penger gjennom ACTC og TOPS for å trene idrettsutøvere. Nå, med utsettelsen av de asiatiske lekene, må myndighetene sette seg ned og diskutere med NSF om nasjonale leire må utvides og om det er behov for flere trenings- og konkurransereiser utenlands for idrettsutøvere.

Regjeringen vil neppe nekte om slike forespørsler kommer inn, men det betyr absolutt en større belastning ettersom pengene som er brukt så langt har blitt brukt til både CWG og Asian Games på grunn av det korte tidsgapet mellom dem. PTI AT / TAP / PDS AT BS BS

(Ansvarsfraskrivelse: Denne historien er automatisk generert fra en syndikert feed; bare bildet og tittelen kan ha blitt omarbeidet av www.republicworld.com)

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.