Hovedstaden for evig regn er Norges vakreste by blant de syv fjell

Hvis alle de kjente feriestedene skryter av at solen skinner på dem 300 dager i året, sier innbyggerne i Norges nest største by det samme om regn. Her regner det nesten alltid, hele året. Og dette har ikke vært en overraskelse på lenge. Folk som våkner hver morgen vet hva de kan forvente og er ikke nervøse for det. Vått hår, bløte klær eller steder du ikke vil inn. Den er så kjent for meg at jeg også vil si min og søt.

Men noen ganger skjer det selvfølgelig mirakler og solen dukker opp. Svært sjelden, veldig kort, men det dukker opp likevel.

Det sies å strømme skyer over Europa her. Det flyter og fryser, og skylden for alt er de 7 fjellene, som er stoltheten, skjønnheten til denne byen og samtidig årsaken til regnet.

Været, og mer presist regnet og sola, har forresten en veldig sterk effekt på eiendomsprisene i denne byen. Det er billigere å bo der det regner mest, og dyrere å bo der solen oftest dukker opp. Det viser seg at det er områder som er nesten helt i skyggen. Det sier seg selv at det ikke er like morsomt å bo der som på solsiden.© Orijus Gasanovas

Har du kommet til Bergen og det ikke regner her, blir du møtt av fint vær, kan du kalle deg en lottovinner, for her er godt vær en sjeldenhet. Og merk: så snart en solstråle dukker opp, strømmer alle mennesker umiddelbart ut i gatene.

Et så morsomt faktum: i de timene det ikke regner, øker omsetningen til butikkene her opptil 5 ganger. Og så snart regnet begynner, tømmes alt, roer seg, folk drar tilbake til hjemmene sine.


Hovedstaden for evig regn er Norges vakreste by blant de syv fjell

© Orijus Gasanovas

Bergen er også kjent som byen for norske kunstnere. Her vil du se mange gateartister og musikere på gata. Og det er veldig interessant at ved siden av hver artist vil du se en slik hvit tavle med en kombinasjon av tall, mer presist med nummeret deres. Dette er VIPS – deres bankkontonummer. Siden nordmenn nesten ikke bruker kontanter, kan de ikke donere noen få øre eller sedler. Etter å ha tenkt seg om, bestemte musikerne seg for å offentliggjøre kontonummeret sitt og hvis en forbipasserende liker det, logger de inn på VIPS-bankkontoen sin (her er en norsk app) og overfører det til dem så mye de vil. 2, 3, 5 euro, eller i henhold til hjertets ønske og vennlighet.


Hovedstaden for evig regn er Norges vakreste by blant de syv fjell

© Orijus Gasanovas

Forresten en morsom fakta om musikerne i Bergens gater. Hva føler du om det de vanligvis synger om? Og om kjærlighet og … regn. Ja, mer eller mindre det samme som gjør denne byen kjent over hele verden.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.