Historisk norsk fiasko i kvinnesprinten: «Brutal»

Historisk norsk konkurs. Avisen oppsummerer det med den overskriften VG kvinnenes lengdehopp i OL.

Jonna Sundling og Maja Dahlqvist arrangerer svensk gull og sølv.

Norge hadde ikke en eneste skiløper i finalen.

Deretter formatet med seks kvinnelige skiløpere i sprintfinalen innført i 2010, var Norge representert i alle kvinnefinalene i OL. Og ikke før – da fire kvinnelige skiløpere tok til takke med medaljer i en A-finale og fire kjempet om plassen 5-8 i en B-finale – endte norsk skisport blant de seks beste.

Tirsdag i Kina stoppet det allerede i kvartfinalen for Mathilde Myhrvold og Lotta Udnes Weng. Maiken Caspersen Falla, flerfoldig OL- og verdensgullvinner, måtte til semifinalen og det samme gjorde Tiril Udnes Weng.

– Det var av høy standard. Jeg kjente umiddelbart at jeg hadde vanskelig for å stå imot, sier Tiril Udnes Weng, som kjørte i samme semifinale som Sundling og Dahlqvist.

Høst, som det hadde skjedd en vanskelig sesong etter mageproblemer ble han slått i semifinalen av den kommende svenske olympier Emma Ribom.

– Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne, sier Falla NRK.

– Jeg får det jeg kan i dag og løper kanskje den beste skøytingen jeg har gjort på lenge. Visst, du drømmer om større ting i OL, men du må også være realistisk.

OL-rookie Myhrvold var i tårer etter å ha kommet ut av kvartfinalen.

– Det ble tøft, ifølge Norwegian Dagbladet.

Lotta Udnes Weng kalte det bittert:

– Bli brutal når du ikke klarer å henge med. Det er en dårlig følelse. Jeg hater ham virkelig.

Norge, derimot, klarte det mye mer å forvente fra den mannlige siden. Der forsvarte Johannes Høsflot Klæbo sitt OL-gull 2018.

Men Sverige leder OL-medaljene.

Dette etter fire OL-gull på fire dager (Walter Wallberg i pukkel, Nils van der Poel på skøyter, Sara Hector i storslalåm og Jonna Sundling i lengdehopp) – og også Maja Dahlqvists sølv og bronse i mixed curling på tirsdag morgen.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.