Her er kulturarrangementene som blir avlyst eller utsatt

Nye restriksjoner ble innført 12. januar som berører kulturnæringen. For allmennsamlinger mellom 50 og 500 besøkende gjelder sittende publikum, maks åtte personer per parti og minst en meters avstand mellom festene. Vaksinepass skal brukes. En tak på 500 personer vil også bli innført neste uke. Her er et utvalg av de mange arrangementene som er utsatt eller avlyst.

Scene

På flere større teaterscener og operahus tilpasser man seg ved å bestille billetter og deretter la besøkende booke dem om. Dette er fordi det er nødvendig å tynne ut mellom setene i salongen. Det er for eksempel tilfellet for Dramaten og Den Kongelige Opera, der foreløpig ingen forestillinger er avlyst eller utsatt. Den kongelige opera avlyser derimot omvisningene og noen innledende intervensjoner til timene.

Flere private teatre men det er vanskelig å flytte økonomisk når det må være knappe plasser og velger derfor å stenge helt i ukene som kommer. For eksempel Victoriateateret i Malmö, som helt avlyser sine arrangementer i januar og februar. Noen av arrangementene er utsatt på ubestemt tid.

Oscarsteatern i Stockholm fjerner alle hendelsene hans, inkludert Rain man med Robert Gustafsson. China Theatre utsetter lørdagskveldsfeber med David Lindgren til slutten av februar. Göta Lejons musikal Forever Piaf, med Malena og Beata Ernman, blir utsatt til september.

Uppsala konsert og kongress (UKK) under pandemien avlyste og utsatte den en lang rekke show. For eksempel ble konserten med Tommy Körberg & Bohuslän Big Band utsatt fra 26. februar i fjor til 13. februar i år. Forestillingene som ville ha funnet sted i januar og februar flyttes til slutten av året, for eksempel konserten med Mando Diao. De andre arrangementene er helt avlyst.

Podden Flashback for alltidSammen med Emma Knyckare, Ina Lundström og Skroll-Mia planlegger hun å dra på landsbygda og oppleve en podcast foran et publikum. Premieren var planlagt til neste uke i Gøteborg, men blir i stedet 1. mars.

Komiker Johanna Nordström har vært på en vellykket turné siden i høst. Det skulle ha endt i stor stil, nå i januar, med to kvelder på Avicii Arena. Nå blir de i mai.

Kulturhuset stadsteatern planlegger å gjennomføre forestillingene sine som planlagt, men de måtte også bestille og bestille billetter for å tilpasse spillestedene til de nye restriksjonene

Diskursen om litteratur i Kulturhuset de er alle mest berørt. Neste punkt i programmet faller 10. mars. Før det vil flere arrangementer bli avlyst, inkludert ett med den amerikanske vitenskapsjournalisten Elizabeth Kolbert 27. januar.

Berwaldhallen de måtte avlyse ukens konserter på grunn av sykdom i orkesteret. I fremtiden har de tilpasset publikumsstørrelsen til begrensningene og planlegger å gjennomføre alle konsertene som planlagt.

Disney på isforestillinger på Scandinavium i Gøteborg er helt avlyst, skriver Live Nation.

musikk

Jeg sender Diao han skulle på turné i Sverige i januar og februar. Turen er nå utsatt til sen vår. Første turnédato er planlagt til 31. mars i Trollhättan.

Høy rockemusikk skulle spilles på Malmös Slagthuset i januar og februar, men blir utsatt til høsten. Slagthuset har også besluttet å utsette konserter med blant andre Per Gessle og Jill Johnson.

For Gessle måtte avlyse flere av sine unplugged-konserter på grunn av halsbetennelse i desember. Nå er konsertene, som var berammet til januar, utsatt igjen.

Fricky artist avlyse hele vinterturneen. Turneen skulle starte 28. januar med konserter både i Sverige og Norge, blant annet i Sara kulturhus i Skellefteå 4. februar.

Rockemusiker Mattias Alkberg kansellerer også turneen hans. Han ga ut to album under pandemien og prøvde gjentatte ganger å komme ut og spille. I går sa han i et intervju med Norrbottens bud at han ikke orker å lete etter datoer lenger og at han ikke kan holde sammen et band som aldri får spille.

Melodifesta kansellere turneen hans. Tanken var at konkurransene skulle sendes fra byer som Lidköping, Malmö og Örnsköldsvik. På grunn av det nye publikumstaket har SVT i stedet bestemt at alt skal sendes fra Stockholm foran et publikum på 500 personer.

Film

Jeg er Zlatan opprinnelig ville den hatt premiere på kino 10. september 2021. Den nye datoen ble satt til 14. januar, men på grunn av rådende restriksjoner vil premieren bli utsatt på ubestemt tid.

Litteratur

Littfest i Umeå skriver i en pressemelding at festivalen er over, men at den i verste fall blir helt digital. Beskjeden kommer i midten av februar.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.