Vi kan nå fortelle at spørsmålet kom fra Expressens erfarne politiske journalist, Helena Gissén. Spørsmålet ble ikke stilt etter debatten, men som en tekstmelding til Annie Lööfs ansatte.
Karin Olsson, kultursjef og nestleder i Expressen, sier spørsmålet er stilt.
– Under partilederdebatten begynte informasjon, påstander og rykter å spre seg på sosiale medier om at Annie Lööf kan være gravid. Da mente vår journalist, Helena Gissén, at dersom dette var tilfelle, kunne ikke Annie Lööf vært til stede i valgkampen, noe som ville vært en nyhet av stor offentlig interesse.
Når jeg ser på Twitter finner jeg tre tweets som ble lagt ut under debatten. Tweets som ikke ble overrasket over «ingen offentlig interesse», men som var ganske foraktfulle. Var det der du så det?
– Jeg gjorde ikke den egentlige jobben som journalist, men det var blant annet sosiale medier-refleksjoner som fødte ideen. Det var ikke et opplagt spørsmål å stille, for dette er åpenbart et veldig sensitivt spørsmål som normalt er forbudt.
Er det ikke litt feigt å si at det var samtaler i sosiale medier som reiste spørsmålet?
– Jeg forstår at det virker feil ved refleks. Men jeg tror du må huske på at en viktig del av en reporters oppgave er å finne nyheter. Så er det situasjoner der du må stille sensitive spørsmål. Så kommer det som det er gjort.
Karin Olsson sier spørsmålet var «forsiktig» og «ydmykt» overfor en ansatt som Helena Gissén har hatt et langt og tillitsfullt forhold til.
Helena Gissén skriver i en e-post til Medierna at «hun angrer på at hun henvendte seg til en av sine ansatte (Annie Lööfs) med et sensitivt spørsmål».
Men Karin Olsson forsvarer at spørsmålet er stilt og gir Senterpartiet en støvel tilbake.
– Det er et aspekt her at Senterpartiet ønsket å gjenoppta dagsorden etter partilederdebatten. Annie Lööf gjorde det ikke så bra, hun fikk dårlige karakterer fra publikum. De så en mulighet til å sette søkelyset på Annie Lööf tilbake ved å fremstille journalistkollektivet som en gruppe sexister.
Finn ut mer om dette i helgens Medierna.
«Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol.»